Pjevačicu Anabelu Atijas život nije mazio, a od djetinjstva do danas prate je bol, patnja i tragedije koje stoički podnosi. Rođena je u Goraždu u Bosni i Hercegovini, kao najstarija kći majke Jadranke i oca Ahmeda. Njeno djetinjstvo obilježio je razvod roditelja, a Anabela je ostala živjeti s ocem i braćom.

'Teško sam podnijela njihov razvod i to je ostavilo velike posljedice na meni. Mislim da i danas vučem traume zbog toga. Možda tako ne bi bilo da su me pripremili, da su iskreno razgovarali sa mnom, ali ja sam za razvod saznala iznenada kad su oni već odlučili to napraviti', ispričala je jednom prilikom.

Mnogi su mislili da je Anabela, po dolasku u Beograd upoznala Gagija Đoganija u njegovoj plesnoj školi, ali njihovo upoznavanje odigralo se u Italiji. Tada je bila na putovanju s dečkom Nikolom, a Gagi ju je primijetio u gužvi u luci. Mislila je da je Talijan jer ju je stalno gledao.

'Provjeravajući putnike prozvali su i mene, a on je prokomentirao da imam lijepo ime', rekla je Anabela. U međuvremenu, Anabela je doživjela veliku tragediju: Nikola je ubijen u Goraždu, na samom početku rata u Bosni.

'U međuvremenu se dogodilo najgore u Bosni i ostala sam s njim u Švicarskoj. Onda smo nas dvoje došli u Crnu Goru na odmor, a odande se u Bosnu moglo stići nekim divljim putevima. On je želio završiti neke administrativne poslove pred povratak u Švicarsku. Otišao je u Goražde i pronađen je mrtav. Poginuo je. Od tog trenutka moj život se okrenuo. Sva ljepota i bezbrižnost su nestali, a došli su teški dani', rekla je Anabela.

Pjevačica je nakon toga kao izbjeglica došla u Srbiju gdje je radila kao sekretarica. Ubrzo je došla njena majka, pa su zajedno otišle u Švedsku. Još jedna strašna stvar se dogodila. S 19 godina saznala je da ima tumor na dojci.

'U Švedskoj je zakonom propisano da žene starije od 30 godina moraju ići na pregled, na mamografiju, a ja sam se družila s djevojkama tih godina koje su mi pričale o tome. Tako sam jedne večeri poslije povratka iz grada, dok sam se tuširala, napipala kvržicu, odmah me je uhvatila panika, probudila sam mamu i sutra smo otišli na pregled, a u roku od dva dana su mi napravljeni biopsija i operacija. Nekoliko mjeseci sam bila na hormonskoj terapiji i uspešno se oporavljala jer je tumor otkriven na vrijeme, sve je prošlo bez posljedica', rekla je Anabela

Nakon toga udala se za Gagija, a 1996. godine Anabela rodila je prvu kćer Lunu Đogani.

Još jedan udarac u životu doživjela je kad je izgubila blizance.

'Sasvim iznenada je došlo do komplikacija. Bebe su preminule. Izgubila sam blizanačku trudnoću, a s obzirom da, osim ogromne duševne boli i tuge, u tom trenutku nisam imala zdravstvenih komplikacija menadžeri su mi rekli da se moram pojaviti na zakazanom nastupu!', povjerila se Anabela u jednom intervjuu.

Godinu dana kasnije dobila je kćer Ninu.

Anabela Atijas i Gagi Đogani
Dragana Udovičić/Kurir 

Međutim, njih dvoje su godinama imali problema u braku i iako su se borili da ga očuvaju, nisu uspjeli. Razveli su se poslije 14 godina zajedničkog života. U medijima se pisalo i o zlostavljanju i prevari, ali su Gagi i Anabela uspostavili dobre odnose nakon razvoda unatoč svemu. Anabela je poslije Gagija imala kratku romansu s manekenom Mladenom Radulovićem. Upoznala ga je prilikom boravka u realityju 'Big Brother', a onda se 2013. godine udala za Andreja Atijasa s kojim je dobila kćer Blankicu.

Ni ovaj brak nije bio sjajan, pa se ponovno razvela 2019. godine. Razlog je bio Andrejev problem s porokom, a prošle godine odlučili su ljubavi dati novu šansu.