Legendarni srpski glumac Ljubiša Samardžić preminuo je 2017. godine, a iza sebe je ostavio brojne uloge, nagrade i priznanja, ali i unuke, od kojih je jedna Sara Samardžić.

Unuka Ljubiše Samardžića po zanimanju je diplomirani menadžer sigurnosti, međutim javnosti je interesantna upravo zbog činjenice da joj je djed bio jedan od omiljenih glumaca.

Ljubiša Samardžić
Story arhiva 

Sara nije imala nimalo lak život. Patila je zbog smrti oca kojeg je izgubila jako rano, a ni njen djed Ljubiša nikada se nije oporavio zbog gubitka sina Dragana 2011. godine.

Velika tuga, Saru je pogodila ponovno prije tri godine kada je izgubila i majku. Unuka Ljubiše Samardžića tada je podijelila fotografiju s vjenčanja svojih roditelja uz komentar da su sada opet tamo negdje zajedno.

Poslije djedove smrti, Sara je na Instagramu napisala:

'Imala sam sreće što sam te poznavala 23 godine, od kad sam bila mala i nisam shvaćala što je to biti glumac i biti poznat, što sam se durila kad prilaze nepoznati ljudi dok šetam sa svojim djedom, što sam plakala na scene 'Policajca s Petlovog brda', jer kako moj djed može sjediti s 4 žene, a da nijedna od njih nije moja baka', napisala je Sara između ostalog, a potom se oprostila od djeda:

'Znam da si tamo gore sretan i da si poslije toliko godina opet sa svojim Gagom. Ne brini ostavio si nas žene u sigurnim rukama, Stefke će nas paziti ovdje, on je sad glava kuće, a ti i Gaga s neba. Djede, a sad adio.'