Splitska diva Doris Dragović aktivna je na društvenim mrežama te nerijetko svoje pratitelje podsjeti na neka davna vremena. Ovog je puta objavila staru fotografiju na kojoj je pozirala s 'kraljicom sevdaha' Hankom Paldum.

Iako smo s biografijom Doris Dragović većinom upoznati, mnogi ne znaju da njezina kolegica i prijateljica Hanka iza sebe ima tešku životnu priču. Dok se Doris početkom tisućljeća povukla sa scene te je životnu snagu pronašla u vjeri, Hanku su pjesma i javni nastupi uvijek vodili kroz život.

Bosanskohercegovačka pjevačica je slovila za jednu od najljepših djevojaka u Sarajevu, zbog čega je tijekom pohađanja srednje trgovačke škole stalno bila na meti udvarača.

'Mladost i tinejdžerski dani razdoblje su kad se bude ljubav i prve emocije. Imala sam simpatije, a uvijek su me privlačili fini i kulturni dečki koji su po nečemu odudarali od okoline. U to vrijeme nije bilo pristojno javno ispoljavati emocije jer bi nas obuzimao sram. Bilo je dosta dečkiju koji su me pokušavali osvojiti i koji su bili zainteresirani za mene, ali sam ih ja izbjegavala jer sam se plašila ljubavi, znajući što ona sa sobom nosi. Moj prvi dečko bio je zapravo moj suprug s kojim sam se u početku samo družila', pričala je Hanka.

'Majka mi nije dozvoljavala da se zadržavam dugo van pa smo se najčešće viđali na putu od kuće do škole. Muradif je u razdoblju kad smo se upoznali bio student književnosti, a ja sam još bila srednjoškolka. U samom početku je bio veoma obazriv i imao je divne manire. Često smo poslije škole išli zajedno na kavu i limunadu, osvajao me je polako i dugo pa mu je pošlo za rukom da se zaljubim u njega', ispričala je svojedobno Hanka.

1976. godine vjenčala se za Muradifa u Tomislavgradu, mjestu u kome je odrastao. Nakon stupanja u bračne vode sa svojim suprugom osnovala je izdavačku kuću 'Sarajevo disk', za koju je objavila neke od svojih najvećih hitova.

Na samom početku njene karijere pogodila ju je prva obiteljska tragedija kad joj je otac preminuo. Nekoliko godina nakon munjevite popularnosti prvi put se ostvarila i u ulozi majke. 1981. godine kad je na svijet donela kćer Minelu, a pet godina nakon toga rodila je i sina Mirzu.

Hanka Paldum
Marko Lukunić/Pixsell 

'Imala sam veoma teške porođaje, a tijekom oba sam zbog zdravstvenih komplikacija doživjela kliničku smrt. Teži mi je bio porođaj s Mirzom kada sam nekoliko minuta bila mrtva, čega se ne volim prisjećati. Majčinstvo sam doživjela kao prirodan slijed stvari u životu i uvijek sam sebe smatrala prvenstveno ženom i majkom pa tek onda umjetnicom. Glazbu sam smatrala dijelom sebe, nikada nisam obraćala posebnu pažnju na karijeru niti sam se opterećivala poslovnim uspjesima već mi je važnije bilo svoju djecu izvesti na pravi put. Minela je uvijek bila moja desna ruka, velika pomoć, a pogotovo sam se, dok je bila mala, mogla osloniti na nju'.

Iako je njen suprug na pravi način vodio njenu karijeru, u privatnom životu im nisu cvjetale ruže. Zbog toga su stavili točku na 13 godina dug brak.

Nakon razvoda, pjevačica se posvetila poslu i zaljubila se u beogradskog nogometnog trenera, Miladina Živadinovića. On ju je pratio na koncerte, putovali su zajedno u Kuvajt, a kako su tada brujali, on ju je i zaprosio. Pjevačica se navodno odbila udati za njega pa su ubrzo prekinuli. 2015. godine odjeknula je vijest da je njen sin Mirza doživio prometnu nesreću nakon koje je završio u zatvoru i osuđen na dvije godine zatvora. Pjevačica nije krila da joj je to jako teško palo.

'Teško mi je kao što bi bilo svakoj majci, ali tu emociju držim za sebe. Mnogi moju nesreću zloupotrebljavaju, ali se ne osvrćem na tako nešto. Moj sin je dobro, u jednu ruku, iako ne može biti dobro, zato što je u zatvoru', rekla je Hanka svojedobno.