Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BRENI I BOBI PRIJETI DO 5 GODINA ZATVORA: Protiv Živojinovića podnesena kaznena prijava, oglasio se njihov odvjetnik

Protiv Lepe Brene i njenog supruga, Slobodana Bobe Živojinovića, podnesena je kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili kazneno djelo građenja bez građevinske dozvole.

 Lepa Brena i Boba Živojinović Izvor: Instagram

Protiv Lepe Brene i njenog supruga Slobodana Bobe Živojinovića podnesena je kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili kazneno djelo građenja bez građevinske dozvole.

'Prijavu je podnio građevinski inspektor, a za ovo djelo predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina i novčana kazna', piše u dopisu koji je redakciji Kurira dostavila Gradska uprava grada Beograda.

 Lepa Brena i Boba Živojinović Izvor: Nenad Kostić/Kurir, Zorana Jevtić/KURIR

Slučaj bespravne gradnje objekta Lepe Brene i Bobe Živojinovića otkriven je početkom travnja, kad je ekipa emisije 'Paparazzo lov', pomoću drona, snimila dvorište pjevačice i njenog supruga. Jasno se vidjelo da je izgradnja objekta u poodmakloj fazi, a ubrzo je na lice mjesta izašao građevinski inspektor i ustanovio da pjevačica i njen suprug nemaju građevinsku dozvolu. Radovi su odmah obustavljeni, a ilegalno gradilište je zapečaćeno i oblijepljeno trakama.

U međuvremenu, nadležne institucije nastavile su se baviti ovim slučajem, što se može zaključiti iz odgovora Tajništva za inspekciju koji su Kurirovci dobili po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

 Priopćenje Izvor: Kurir

'Postupajući u navedenom predmetu, građevinski inspektor je izvršio inspekcijski nadzor na navedenoj lokaciji i utvrdio da investitori bez rešenja o građevinskoj dozvoli izvode radove na izgradnji objekta prizemlje plus zidovi prvog kata, gabarita 11,3 x 17 m + 4,5 x 7,4 m. Građevinski inspektor donio je rešenje o zatvaranju gradilišta. Također, građevinski inspektor je protiv investitora podnio kaznenu prijavu Trećem osnovnom javnom sudu', piše u dopisu.

Ekipa Kurira jučer je posjetila adresu gdje se nalazi dom Živojinovića te su se uvjerili da ilegalni objekt nije srušen.

 Brenina kuća Izvor: Kurir

O svemu ovome prvi put se oglasio i Boba Živojinović, koji je zahvalio što se prati njihov slučaj te je rekao da će poslati odgovor. U roku od sat vremena Miša Petrovski, odvjetnik koji zastupa Živojinoviće, poslao je priopćenje u kojem je iznio kako se 'navedeni objekt ne nalazi ni na jednom infrastrukturnom koridoru te da nema nikakve potrebe za njegovim hitnim uklanjanjem pa će shodno tome tražiti donošenje privremene mjere odlaganje izvršenja navedenog rešenja, do konačne odluke od strane nadležnog ministarstva.'

Povezane vijesti