Lepa Brena se na sve načine trudi riješiti problem bespravne gradnje kuće, koju je sa suprugom Slobodanom Bobom Živojinovićemzapočela u neposrednoj blizni svog doma na Bežanijskoj kosi na zemljištu koje pripada Gradu Beogradu. Inspekcija je stavila veto na gradnju, a obitelj je otpustila angažirane radnike.

Lepa Brena i Boba Živojinović
Instagram 

Najnovije informacije su da je pjevačica prikupila nužnu dokumentaciju za nastavak radova. Kako Kurir saznaje, Živojinovići nisu gubili vrijeme već su posljednjih mjesec dana radili na slučaju koji je podigao veliku prašinu u javnosti. Prema riječima sugovornika, ako nadležni procjene da je sve po propisu Brena može s gradnjom nastaviti već u lipnju.

'Pjevačica je predala papire koji su potrebni kako bi se dobila dozvola za gradnju. Još nije sigurno da će i pokraj toga biti odobreno. Ona se nada da će na ljeto nastaviti s gradnjom. Malo je specifična situacija jer su radnici koji su bili angažirani našli drugu lokaciju gdje uveliko rade, pa će se morati uklopiti i s novom radnom snagom', naveo je izvor.

Inspekcija zaustavila bespravnu gradnju nove kuće Lepe Brene
Kurir 

Da je u pitanju bespravna izgradnja, pokazalo je to što za objekt ne postoji građevinska dozvola u javno dostupnim dokumentima na stranici geodetskog zavoda. Upravo iz tih dokumenata jasno je da je Brenino i Bobino zemljište samo ona na kojem je njihova kuća, a da je zemljište van objekta vlasništvo Grada Beograda, kao i da nije formirano novo građevinsko zemljište na kojoj bi se trebao graditi bespravni objekt.

Gradnja nove kuće Lepe Brene
Zoran Jevtić/Kurir 

'Ta kuća se gradi nekoliko mjeseci. Sad još uvijek stoji, ne gradi se otkako je odjeknulo u medijima. Priča se da su predali potrebnu dokumentaciju koju je trebalo regulirati prije nego što su počeli izgradnju. O čemu se točno radi, to znaju samo Živojinovići, ali ono što se priča po mjestu jest da su učinili sve kako im država ne bi srušila kuću. Inspekcija je reagirala i zatvorila gradilište, ali vidjet ćemo kako će se to završiti. Još nije gotovo. Radnici su se otpustili i ako sve bude kako treba, vratit će se raditi u lipnju. Iskreno, ovdje na Bežinijskoj kosi ovo nije usamljen slučaj, imala bi inspekcija tu puno posla', rekli su neki od prvih susjeda Živojinovića.

Lepa Brena i Boba Živojinović
Instagram 

Pjevačica i dalje izbjegava javno govoriti o ovom slučaju, a ne odgovara ni na pozive.