Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'NITKO JOJ NE ŽELI BITI PRATNJA JER JE ROMKINJA': Seka Aleksić ide na maturu s djevojčicom koju su rasistički vrijeđali

Seka Aleksić se ponudila biti maturalna pratnja djevojčici koju su vršnjaci rasistički vrijeđali i maltretirali.

 Seka Aleksić Izvor: Nemanja Nikolić/Kurir

Pjevačica Seka Aleksić uvijek se bori za jednakost i pravdu, a ovaj put je stala u obranu djevojčice koja je meta vršnjačkog nasilja, podrugljivih komentara i ismijavanja.

Pjevačica je odlučila djevojčici pružiti podršku i čvrsto stati uz nju, ne bi li joj pokazala kako treba na dostojanstven način i uzdignute glave, ponosno nastaviti koračanje kroz život.

Na jednoj od najrasprostranjenijih socijalnih mreža pojavila se objava u kojoj je iznesena priča jedne djevojčice koju su vršnjaci ponižavali.

'Djevojčici su u školu donijeli bakarnu žicu kako bi je ismijali jer je Romkinja, u smislu vi skupljate bakar, pa evo da sudjelujemo. Otac vozi kamion po Europi, a majka ima cvjećaru. Nitko ne želi s njom na maturu... I svi šute! Tako sudjeluju u nasilju. Je l' ovo Srbija koju hoćemo?', glasila je objava.

'Evo ja ću s njom na maturu. Gdje je ta djevojčica?', bio je odgovor Seke Aleksić.

 Seka Aleksić Izvor: twitter

Mijina je majka ispričala da je vrijeđanje počelo još u listopadu prošle godine, kad su joj prvi put počeli spominjati bakar, a to se pojačalo u ožujku, uz dobacivanje da je 'Ciganka'. Kada su joj dali žicu, potresla se toliko da nije htjela u školu. A i ranije je doživjela neugodnost kad joj je jedna učenica prišla i čestitala rođendan. Ona se začudila zašto joj čestita kad joj nije rođendan, a na to je dobila odgovor: 'Što se praviš luda, danas je Dan Roma'.

Roditelji maltretirane djevojčice poručili su da strepe što će biti do kraja školske godine, a potom su rekli i da će joj pratnja na maturi biti razrednik 'jerse s njom nitko ne želi družiti osim jedne djevojčice'.

 Seka Aleksić Izvor: Nemanja Nikolić/Kurir

Seka Aleksić se čula s djevojčicom koja je presretna što će s pjevačicom ići na maturu.

'Djevojčica iz Vrbasa, Mia, i njeni roditelji vas sve pozdravljaju, zahvaljujem se na podršci i presretna je jer ću ja biti njena pratilja na maturi', napisala je pjevačica na svom Twitter profilu.

Povezane vijesti