Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'JA SAM GLUMICA S MOZGOM': Lidija Vukićević iznijela prljave detalje sa seta, izgubila je ulogu jer se odbila skinuti

Lidija Vukićević izgledom privlači pozornost otkako se pojavila na sceni.

 Lidija Vukićević Izvor: Instagram

Glumica Lidija Vukićević, koja desetljećima unatrag slovi za jednu od najljepših glumica na regionalnoj sceni, bila je dio mnogih filmskih i serijskih ostvarenja. Njena popularnost ne jenjava ni zahvaljujući brojnim objavama na društvenim mrežama, a nedavno je istaknula da pripadnicima estrade smatra isključivo pjevače i da se glumci nikada ne mogu svrstati u isti koš s njima.

Poznata po ulogama u 'Žikinoj dinastiji', 'Boljem životu' i 'Igri sudbine', ne krije da je zbog predrasuda desetljećima doživljavala veliku nepravdu. Jednom je prilikom navela da su joj počeci u glumi bili mnogo teški.

'Počeci su mi bili najteži, željela sam se dokazati. U svom prvom intervjuu sam rekla: 'Ja sam glumica s mozgom', to mi je bilo teško dokazati', istaknula je je glumica i dodala: 'Ljudi su me doživljavali kao zgodnu, kovrčavu crnku, a ja nisam željela da me ocjenjuju po izgledu i da me osporavaju. Željela sam steći poštovanje i najvažnije mi je što sam to uspjela'.

Zbog svojih postupaka često je nailazila na nerazumijevanje okoline. 'Bila sam dosta buntovna i često kažnjavana. Ulazila sam u sukobe s redateljima kad god bi postojao neki uvjet za ulogu', rekla je Lidija Vukićević koja se jednom prilikom prisjetila i kako je izgubila ulogu jer se odbila skinuti.

 Lidija Vukićević Izvor: Instagram

'Snimala sam film 'Razvod na određeno vrijeme' s Batom Živojinovićem. Radili smo jednu scenu. Direktor fotografije je bio pokojni Petko i on se umiješao u tu našu scenu. Rekao je tada 'Mala (ja sam tada tek završila Fakultet dramskih umjetnosti), ti se moraš ovdje skinuti'. Odmah sam mu odgovorila da ne želim, nakon čega mi je on odgovorio 'Vi glumice, kad dođete tako s fakulteta, hoćete pa nećete, mnogo ste fine'. Samo sam rekla da ne znam za druge glumice, ali ja se neću ovdje skinuti. Nemam nikakvih problema raskinuti ugovor, bila sam spremna na sve', ispričala je ona i dodala:

'Odjednom na vijestima vidim 'pala prva klapa snimanja serije'. Shvatila sam odmah, nitko mi nije trebao objašnjavati zašto ja ne igram. Nazvala sam redatelja i pitala: 'Glumim li ja ili ne, zato što želim planirati svoje vrijeme?'. Nikada nisam molila ili tražila jer je to ponos i mislim da se bez njega ne može kroz život. On je rekao: 'Pa ne, imala si problem sa Petkom', rekla je.

Povezane vijesti