Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'I DALJE SE PONEKAD SMATRAM DEBELOM': Paula Sikirić ponovno progovorila o bulimiji, otkrila zašto ima grižnju savjesti

Paula Sikirić je na svom Instagramu ponovno progovorila o bulimiji s kojom se bori već dulje vrijeme.

 Paula Sikirić Izvor: Instagram

Bivša voditeljica i influencerica, Paula Sikirić, na društvenim je mrežama ponovno progovorila o jednoj vrlo delikatnoj temi, točnije o poremećaju u prehrani.

Naime, jedan pratitelj joj je postavio sljedeće pitanje: 'Imaš li i dalje epizode bulimije te kako se nosiš i izdržavaš taj poremećaj u prehrani ako je odgovor potvrdan?'. Influencerica je iskreno odgovorila:

 Paula Sikirić Izvor: Instagram

'Uvijek mi postavljate ovo pitanje, ali to mi je okej. U trenutku kad sam progovorila o tome, nisam znala da će to biti toliki boom. Mislila sam da je to nešto normalno, ma da i dalje smatram da je to tako. Ja to više ne spominjem jer otkako mi je u život ušla Arta nekako mi je taj poremećaj u prehrani, ali i percepcija mene svedena na minimum. Postala sam realnija. No, i dalje je to prisutno u meni. I nađem se u situaciji da računam koliko sam pojela i zašto sam to pojela te imam grižnju savjest. I pitam se jesam li debela, a nisam', rekla je u videu na Instagramu.

Paula je 2018. godine podijelila fotografiju bez šminke te je javnosti priznala da se već neko vrijeme bori s bulimijom koja je, u njezinom slučaju, posljedica cyberbullinga.

 Paula Sikirić Izvor: Instagram

'Razmišljam već duže vrijeme kako, na koji način, u kojem trenutku progovoriti o nečemu tako kompleksnom. Kompleksnom kao što je nasilje. I sama sam žrtva cyberbullinga. Zanemareno je. Oh, kako je zanemareno! Valjda samom tom činjenicom da te nitko fizički ne dira, mislimo da možemo hendlati. A onda? Onda te preko noći ošamari depresija. Baci te u krevet! Za njom dođu poremećaji prehrane, u mome slučaju bulimija.

Da, progovaram prvi puta o tome. Zašto? Zato što ne želim nikome da prolazi isto. Zato što želim svim djevojkama, ženama, djevojčicama i muškarcima reći da niste sami! Zato što je vrijeme da se stane na kraj svim oblicima nasilja! Zato što svi zaslužujemo biti sretni! U to ime sam se ogolila. Ogolila sam se riječima, ogolila sam se pred tobom bez šminke, filtera i korekcija. Jer na kraju dana mi smo jedna ogoljena masa. I ne smijemo se sramiti toga! Uključi se! Progovori glasno! DOSTA JE! NISI SAM/A!', napisala je Paula na Instagramu.

Podsjetimo, Sikirć se za misterioznog Dalmatinca zaručila 2020. godine nakon samo tri mjeseca veze, a u srpnju 2021. dobili su kćer Artu.

Povezane vijesti