Mira Škorić kao lavica se borila s teškom i opakom bolešću koju je uspjela pobijediti. Naime, ona je 15 godina vodila bitku s rakom štitne žlijezde, a tipično za ovu bolest je što se otkriva tek u poodmakloj fazi.

Prvi simptomi bili su netipični, a pjevačica sve do tada nije toliko ni pridavala značaj zdravlju.

'Uvijek sam bila nemarna prema svom zdravlju, što ću, takva sam… I sad se naježim kada se sjetim tog perioda prije nego što sam saznala da sam bolesna. U jednom trenutku počela sam osjećati neobičan umor. Što god radim, počnem osjećati malaksalost. Onda su krenule blage, podmukle temperature, 37 s 2, a ne znaš od čega su. Istovremeno, neobjašnjivo sam gubila kilograme', objasnila je Mira jednom prilikom za Informer.rs i dodala:

Mira Škorić
Dragan Kadić/Kurir 

'Nisam osoba koja kuka i boji se bolesti, nastavila sam normalno živjeti, pjevala sam, snimala, držala koncerte. Ignorirala sam simptome sve dok mi na vratu iznad ključne kosti nije iskočila limfna žlijezda. E onda sam shvatila da je ozbiljno. Doktor Radan Džodić mi je rekao surovu istinu, koju nisam htjela prihvatiti. Istinu da imam rak štitnjače, i to sa metastazama. Bila sam u stanju potpunog šoka i nevjerice.'

Mira je svoju bolest vješto krila čak i od obitelji te je u početku sama vodila borbu. Pjevačica je priznala da nije bilo straha, jer nikako nije prihvatiti činjenicu da je bolesna.

Mira Škorić
Zorana Jevtić/KURIR 

'Operacija je trajala punih šest sati. Imala sam karcinom u metastazi. Vjerujte mi, nisam se prepala za život jer nisam htjela prihvatiti bolest. I ta intervencija je prošla, a onda su uslijedile kontrole. Kada sam ponovno napravila biopsiju, rezultati nisu bili dobri. U jednom trenutku sam, od muke, sama sebi počela smijati. Odlučila sam da liječenje koje je uslijedilo sakrijem od obitelji. Kad god bih ležala na Institutu, njima bih rekla da sam na turneji. Jedino je moja sestra Biljana bila upućena u sve i sve vrijeme bila uz mene. Naša pokojna majka Milka je sumnjala da nešto nije kako treba pa me je zvala i po nekoliko puta dnevno. Redovno sam joj se javljala na telefon iz šok - sobe i pravila se kao da je sve super, a zapravo ništa nije bilo kako treba', otkrila je pjevačica.

Mira je dobila najvažniju životnu bitku i iz svega izašla jača i hrabrija. Danas vodi računa o svom zdravlju, ističe da ne voli sažalijevanje, a svojim primjerom želi osnažiti druge koji su se našli u istoj ili sličnoj situaciji.

'Međutim, i dalje se borim, primam terapije, čuvam imunitet, uzimam vitaminske koktele. I dalje pjevam normalno, po dva sata, kao da nisam bila bolesna. I ne volim kada me sažalijevaju, kada pročitam da sam se povukla sa scene, da više nisam u stanju pjevati. O svojoj bolesti nikada javno ne bih progovorila ni riječ, da nije drugih oboljelih, kojima bih možda mogla pomoći', rekla je Mira.