Srpska glumica, 82-godišnja Eva Ras, otvorila je dušu i progovorila o porocima kojima se u mladosti odala.

'Moj prvi suprug s kojim sam bila dok sam studirala na Fakultetu dramskih umjetnosti, drogirao se. Nisam znala za to dok smo se zabavljali, saznala sam tek kad smo se vjenčali. Tih šezdesetih godina narkomanima smo zvali samo one koji su se liječili od droge, a ne i one koji su je koristili. Zbog toga su mnogi mislili da drogiranje nije ništa strašno", rekla je Eva Ras i otkrila kako je došlo do toga da prvi put proba drogu:

'Suprug me nikad nije nagovarao na to. Međutim, droga se vukla po stanu i gledala sam kako je on uzima. Jednom sam mu rekla da je hoću i ja probati. Odgovorio mi je da ne želi biti svjedok tome i da to napravim dok on nije kod kuće. Tako sam i napravila. Ušmrkala sam taj prašak, bio je to kokain. Imala sam 20 godina kada sam prvi put probala drogu'.

Eva kaže da nakon uzimanja droge nije znala za sebe te kako danima nije jela i spavala.

'Kad bih se nadrogirala, mislila bih da mogu proći kroz zid! Pipala bih zidove i činili su mi se mekani. Taj čudan osjećaj u glavi trajao bi danima. Dva dana ne bih jela, pila, spavala, niti pišala! Nisam imala nikakve fiziološke potrebe. Kad bih sklopila oči, ukazivala bi mi se čudna priviđenja. To je bilo jezivo! Povraćala sam od psihičkog gađenja jer sam izgubila sebe u svemu tome. Prošli su tjedni dok nisam došla k sebi. Kad sam shvatila da stabilno stojim na zemlji i da zid nije mekan, znala sam da sam dobro. Razvela sam se od prvog supruga i prestala s drogiranjem. Neću pričati o njemu i otkrivati tko je. On ima svoj život i nemam mu ga pravo zagorčavati. Ne samo njemu već i njegovoj djeci i unucima'.

Eva Ras
Zoran Jevtić/Kurir 

Eva je za Informer Hit otkrila da ju je otac Robert napustio kada je imala samo dvije godine:

'Čudno će zvučati, ali sjećam se tog rastanka, iako sam bila beba. Majka me je držala u naručju, a ja sam znala da mi je taj čovjek koji stoji pored nas otac. Očekivala sam da me uzme, ali to nije napravio. Mislila sam da sam kriva za njihov rastanak i da me otac ne voli. Međutim, to nije bio razlog zbog kojeg nas je napustio. Priznao je majci da je homoseksualac pa otišao od nas. Bila je razočarana u njega. Nije mogla shvatiti da se zaljubila u čovjeka koji ne voli žene. Imao je samo 19 godina kada su se rastali, a ona 26.'

Iste godine kada se udala ponovno je vidjela mog oca.

'Suprug i ja smo zajedno otišli kod njega. Prošlo je 20 godina! U Robertovom stanu je bio i njegov partner, jedan fin i lijep mladić od 35 godina. Robert je tada imao 42. Nisam bila iznenađena, jer mi je majka pričala kako mi je otac gay i da živi s muškarcem. On je krio od svih da je homoseksualac zato što je bilo takvo vrijeme. To je bio naš prvi susret otkako me je ostavio sa samo dvije godine. Rekao mi je: 'Da nije bilo Drugog svjetskog rata i da si odrastala u mojoj blizini, nikad ne bih dozvolio da budeš glumica.' To je ujedno bio i naš posljednji susret.

Poslije majčine prijetnje da će se ubiti, Eva je prekinula svaki kontakt s Robertom:

'Kada je mama saznala da sam bila kod oca, poslala mu je pismo i napisala da će se objesiti o luster u dnevnoj sobi budemo li se viđali! Potom je otac pisao meni da ne smijemo izazivati Margitu i da je najbolje da se odreknemo našeg srodstva i ljubavi zbog majčinog života i zdravlja. Na kraju pisma je dodao: 'Uvijek sam te želio imati. Ti si moja slika i prilika i vječno ću biti zahvalan tvojoj majci što te je rodila, ali više se ne možemo viđati.'

Suicidalne osobe pomoć i savjet mogu potražiti u Centru za krizna stanja i prevenciju suicida na broju 01/2376470 koji je otvorne 24 sata na dan, te na Plavom telefonu: 01/ 4833888 ili u Psihološkom centru TESA: 01/4828888.