Alen Islamović, jedan od najpopularnijih izvođača na našim prostorima i bivši pjevač Bijelog dugmeta, posljednjih je godina usporio tempo kad su nastupi u pitanju, pa tako kad ostavi mikrofon možete ga zateći na njegovoj plantaži lješnjaka.

Alen je na prostranom imanju posadio brojna stabla, a 2020. godine počeo je i ubirati plodove svog rada. Pjevač je istaknuo i da su velike europske tvrtke oduševljenje njegovim proizvodom, pa tako iz Bihaća, gdje se i nalazi plantaža, lješnjake izvozi u Švicarsku i Njemačku.

Alen Islamović
Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL 

'To što sam ja posadio, to su najbolje i najslađe sorte u Europi. Ovo su jako krupni lješnjaci. Ta sorta je uspjela, pa je plasiram na tržište. Nadam se da će se taj urod povećati. To je posao budućnosti, savjetujem svima da se krenu time baviti. Za sve se koristi', rekao je Islamović.

Na pitanje je li ga netko od kolega kontaktirao zbog novog biznisa, Islamović je odgovorio:

Alen Islamović
DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR 

'Jest, jedan od prvih je bio Goran Bregović, prije otprilike četiri godine. Tražio je odmah da mu pošaljem dva, tri stabla, kaže da ima vjeverice. Nas dvojica se redovito čujemo i nadam se da će se smiriti ova situacija da bismo mogli nešto i raditi', otkrio je jednom prilikom u 'Vikend Premijeri'.

'Supruga je naslijedila dio zemlje u Bihaću, a dio sam kupio. Razmišljali smo što bismo mogli posaditi, a onda je analiza zemlje, bez koje ne možeš početi, pokazala da je ovo pjeskovito tlo kao stvoreno za uzgoj lješnjaka. Ovdje je Una na samo nekoliko koraka i tu je po svemu sudeći bilo njeno jezero pa je pjeskovito tlo i veoma pogodno za uzgoj ove biljke. Istraživali smo što bismo mogli uzgajati... Inače, o lješnjacima nisam znao ništa osim što sam ih dolazio kao dijete ovdje brati', ispričao je Alen.