Poznati glazbenik Alen Islamović veoma se rano krenuo baviti glazbom, a uz pomoć starijeg brata naučio je svirati gitaru. Najveću popularnost stekao je osamdesetih godina prošlog stoljeća. 

Bio je dio čuvenih glazbenih grupa - 'Divlje jagode' i 'Bijelo dugme', a uspjeh je ostvario i u solo karijeri.

Alen je bio i ostao izuzetno uspješan rocker, te je u tom žanru otpjevao neke od najpoznatijih pjesama na našim prostorima. Međutim, ne može se ne spomenuti njegov duet s pjevačicom Indirom Radić.

Naime, godine 2003. izlazi 'Lopov' koja je do danas ostala jedna od najpoznatijih i najslušanijih pjesama.

Islamovića slava nije uspjela odvojiti ni od obiteljskog života, te je tako desetljećima u skladnom braku sa suprugom Marjanom koju je upoznao kad je ona imala samo 16 godina, te s njom dobio dvije kćeri Unu i Laru.

Ipak, svojedobno je priznao da je zbog turneja propustio odrastanje starije kćeri.

'Tijekom višemjesečnih turneja s 'Bijelim Dugmetom' potpuno sam propustio odrastanje starije kćeri i u tom je razdoblju moja supruga bila zadužena za njen odgoj. Danas, kad su obje porasle, počeo sam kontrolirati njihove živote. Drago mi je kad vidim da su izrasle u sve ono što smo od njih priželjkivali, a to je da budu skromne djevojke koje vole svoju obitelj, imaju odane i iskrene prijatelje. One i sada znaju do koje granice mogu ići s nama i nikada nas nisu povrijedile', istaknuo je Alen.

Alen Islamović
DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR 

'Mojim kćerima nikad nije bila otežavajuća okolnost to što im je otac javna ličnost. One su odmalena naučile kako se trebaju boriti kroz život i sačuvati obitelj. Moje turneje jesu bile naporne, ali sam se trudio svaki slobodan trenutak provoditi s njima, tako da im nije nedostajalo ni ljetovanja ni zimovanja, ni putovanja…', ispričao je Islamović u emisiji 'Premijera'.