Pjevač Željko Samardžić već je desetljećima jedan od najomiljenijih regionalnih umjetnika. Njegove pjesme odavno su osvojile srca publike, a njegovu karijeru nikada nisu pratili nikakvi skandali. Naprotiv, uspjeh na estradi duguje isključivo svojim hitovima i glasu.

Željko živi u skladnom braku sa suprugom Majom Samardžić s kojom je dobio tri kćeri, Sanju, Danijelu i Minju koja je krenula očevim glazbenim stopama.

Željko Samardžić
Zorana Jevtić/KURIR 

Iako djeluje da je o Željkovom životu i karijeri sve već poznato, malotko se sjeća njegovih početaka.

Naime, Željko je u rodnom Mostaru započeo karijeru kao pjevač zabavne glazbe, a posebno je volio pjevati pjesme Kemala Montena. Čuveni festival 'Vaš šlager sezone' nije mu donio veliki uspjeh, pa je u to vrijeme bio lokalni pjevač, a po izbijanju rata stigao je u Beograd gdje su ga sačekali brojni beogradski lokali. Debi album snimio je s Marinom Tucaković i Aleksandrom Radulovićem Futom, a na festivalu 'Pjesma Mediterana' osvojio je nagradu s pjesmom 'Sipajte mi još jedan viski'.

Nakon toga, uslijedili su albumi, hitovi i brojne nagrade na festivalima, a ostalo je povijest. Ipak, malotko zna kako je Željko izgledao na samom početku karijere u Mostaru.

Jednom prilikom je na društvenim mrežama isplivala fotografija iz 1979. godine na kojoj se vidi da je Željko već tada bio sijed i djelovao starije. Fotografija je nastala u Mostaru, u blizini Starog mosta.