Momčilo Bajagić Bajaga jedan je od najuspješnijih glazbenika na našim prostorima koji iza sebe ima dugu i uspješnu karijeru. Glazbom se počeo baviti sa samo 14 godina, a prvi veliki uspjeh dogodio se kad se s 18 godina priključio grupi Riblja čorba.

Nakon što je napustio spomenuti bend, Bajaga je osnovao svoju grupu 'Bajaga i Instruktori', a njihov prvi album 'Pozitivna geografija' izašao je 1984. godine.

Momčilo Bajagić Bajaga
Nebojša Mandić/Kurir 

Osim toga, Bajaga je radio i glazbu za nekoliko filmova i serija. U glazbi je ostavio značajan trag, pa tako i današnje generacije rado slušaju njegove pjesme. Međutim, malo ljudi zna da je Momčilo rođen u Bjelovaru 1960. godine.

Jednom prilikom je za medije i govorio o svom porijeklu.

Bajaga i Instruktori
promo 

'Svi su Bajagići porijeklom iz Pive. Nemamo tamo nekih bliskih rođaka jer su se moji preci davno, tko zna kad, doselili u Srem. Posjetio sam, naravno, Pivu. Išao sam kod jednog prijatelja koji je iz Pive (Crna Gora), ali nije Bajagić, koji me je vodio da obiđem Plužine i taj kraj gore koji je stvarno lijep. Ima Bajagića i u Bosni, na Romaniji koji mi također nisu rođaci… Naravno da znam svoje porijeklo i to mi je drago', kazao je glazbenik jednom prilikom.

Više Bajaginih fotografija pogledajte u našoj galeriji.

promo, Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL Momčilo Bajagić Bajaga rođen je u Bjelovaru