Glazbena zvijezda Lepa Brena spektakularnim solističkim koncertima u olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu započela je svoju dugoočekivanu regionalnu koncertnu turneju 'Imam pjesmu da vam pjevam', a potom je, nikad emotivnija, dojmove sumirala s brojnim okupljenim novinarima.

Lepa Brena je u nekoliko navrata pustila suze nasred pozornice, iako to nije očekivala budući da je prije koncerta, kako kaže, 'zaključala suze'.

Lepa Brena
Brena Team 

'Pokušala sam... Zaključala sam suze. Međutim, kad je došla pjesma 'Zar je važno dal' se peva ili pjeva', 'Poželi sreću drugima', 'Ti nisi ti više' je nešto što me veže za neku moju mladost, neko moje djetinjstvo, nešto što smo proveli zajedno. Dogodilo se to da je bilo zaista emotivno', objasnila je Brena novinarima, a potom objasnila zbog čega na svojim koncertima, pored mnoštva svojih hitova, pjeva i sevdalinke.

Lepa Brena
Brena Team 

'Ja imam dovoljno godina da mogu razumjeti taj sevdah. Sevdalinke je nekada pjevala moja majka, u našoj kući se jako poštovao i volio sevdah. Ako sam nešto naučila pjevati, naučila sam pjevati sevdalinke od moje majke', rekla je.

Inače, Brena će uskoro svoju publiku razveseliti i novom pjesmom koju je za nju napravio Filip Živojinović, suprug folk zvijezde Aleksandre Prijović i sin Breninog supruga Bobe Živojinovića.

Aleksandra Prijović i Filip Živojinović
M.M./ATAIMAGES/PIXSELL 

'Tu pjesmu je napisao Filip, koji je alfa i omega kao producent Aleksandrine turneje. Zaista je napravio jednu pjesmu koja je osvojila moje srce da se iskreno nadam, evo, poslije Zetre, potrudit ću se snimiti je u ime svih žena, ne samo na Balkanu već u cijelom svijetu. Nadam se da će ta pjesma zaista osvojiti srce svih naših dama', najavila je Lepa Brena.