Pjevačica Lepa Brena započela je svoju karijeru davne 1980. godine, a mediji su neprestano pisali o njenim nastupima, ali i o privatnom životu.

U to vrijeme mediji su pisali o njenoj udaji za novinara Ratka Kneževića. Međutim, od njihovog vjenčanja nije bilo ništa. Brena se šest godina kasnije udaje sa tenisku zvijezdu Slobodana Bobu Živojinovića, a priča se kako ni Boba prije ovog intervjua za Yugopapir nije znao neke detalje iz njenog života.

Lepa Brena
Youtube 

Njena romansa sa zrenjaninskim ljepotanom i DJ-om Mirkom Krlićem nikome nije sličila na neobaveznu, prolaznu vezu. Ta je veza dugo trajala, a i sama Brena je, u jednom intervjuu, izjavila da postoji jedan dečko kojeg iskreno voli. Mnogi su se tada pitali tko je taj zagonetni dečko, a samo su Zrenjaninci znali da je to njihov DJ.

'Točno je da je Lepa Brena dulje vrijeme bila moja djevojka i da smo se voljeli. Ali, sada je to već prošlost i mi smo sada samo dobri prijatelji. O onome što priča zrenjaninska čaršija, da se trebala udati za mene i da je, tako reći, sve već bilo gotovo - mogu reći da je sve to mašta i nečije lijepe želje... Ja mogu izjaviti da je, poslije našeg zabavljanja, Brena za mene bila i ostala veliki prijatelj', rekao je mirko koji je pjevačicu upoznao na nastupu u jednom vojvođanskom hotelu.

Mirko Krlić
PrintScreen 

Njen uspjeh je na kraju i morao doći do izražaja - da eruptira kao vulkan! Jer, Brena je svojom pojavom i pjevanjem bila to - vulkan!

'Bio bih zaista loš prijatelj kada bih o Breni, svojoj nekadašnjoj djevojci, rekao nešto loše ili ono što stvarno nije. Mi smo i dalje ostali veliki prijatelji, a uspomene na vrijeme kad smo bili zajedno, to je ono što je naše, zajedničko. Evo, Brena mi se i sada povremeno javlja sa svojih turneja po inozemstvu. Njene razglednice mi stižu iz Amerike, Australije, Velike Britanije, Njemačke...

Lepa Brena, Aleksandar, Boba i Viktor Živojinović
Igor Soban/Pixsell 

'Veseli me svaki njen uspjeh jer ja najbolje znam odakle je počela i dokle se uzdigla. Sve to dokazuje da smo i dalje ostali veliki prijatelji. Brena mi nije kupila kafić. Nikada neću zaboraviti kako je znala biti tužna kada je ostajala sama u hotelskoj sobi. Kad sam je odlazio posjetiti, često sam je zaticao uplakanu. Teško je podnosila usamljenost, jer majka i otac su joj bili u Brčkom, a ona ovdje sam', dio je iz intervjua.