Haris Džinović jedan je od najuspješnijih pjevača na našim prostorima, a iza sebe ima dugogodišnju karijeru i mnogo hitova. Rođen je 26. rujna 1951. godine u Sarajevu, a na glazbenoj sceni je od davne 1981. godine. 

U braku s Melinom proveo je 10 godina, a u ljubavi dugoj 22 godine dobili su dvoje djece - kćer Đinu i sina Kana.

Haris Džinović i Melina Džinović
Dragana Udovičić/Kurir 

Haris je u jednom od rijetkih intervjua priznao da su se Melina i on jednostavno našli, ali počeci im nisu tekli glatko. Zbog velike razlike u godinama od čak 30 godina njeni roditelji nisu odobravali njihovu ljubavnu priču.

'Nas dvoje smo 24 sata dnevno zajedno i bila bi glupost da nije tako jer odlično funkcioniramo. Mi smo se jednostavno našli. Bilo je tu svega i svačega u početku, nisam ja lagan čovjek, treba me trpjeti, zahtjevan sam, ali nisam znao da u meni postoji dio plastelina koji se može oblikovati', rekao je svojedobno Haris.

Haris i Melina Džinović
Vladimir Šporčić/Kurir 

Međutim, javnost je nedavno šokirala vijest da se pjevač i modna kreatorica razvode, a zanimanje za njima od tada ne jenjava.

Cijela regija iz dana u dan prati kaos oko razvoda bivšeg estradnog para, a mnoge zanimaju i najsitniji detalji iz njihovog privatnog života.

Melina i Haris Džinović
Slaven Branislav Babić/Pixsell 

Jedan od njih je i visina Meline i Harisa. Naime, pjevač je, na iznenađenje mnogih, visok čak 192 centimentra, dok Melina ima 10 manje iako zbog visokih potpetica na fotografijama izgleda viša od bivšeg supruga.