Narodna pjevačica Vera Ivković imala je bogatu karijeru, ali je njen život unatoč slavi obilježila velika tragedija.

Inače, glazbenu karijeru započela je sa suprugom Danilom Živkovićem, ali je ubrzo nastavila sama nastupati i osvajati brojne nagrade i priznanja. Svi su je pamtili i po njenom neodoljivom osmijehu, ali je on zauvijek nestao kad se saznalo da njena kći Maja boluje od neizlječive bolesti, točnije lupusa od kojeg je, nažalost, preminula u 27. godini.

Vera Ivković
Instagram/Screenshot 

Pjevačica je napustila karijeru da bi se posvetila obitelji, a na kraju se zbog tuge i sama razboljela.

'Mama se teško borila s bolešću moje sestre Maje. To ju je koštalo zdravlja. Maja je rano oboljela, u 15. godini, a mama i tata su sve učinili da joj pomognu. Nažalost, bolest je bila neizlječiva', rekao je jednom prilikom Verin sin Vlada.

Veru je teška obiteljska tragedija snašla 2006. godine, samo četiri godine nakon što je i njen suprug izgubio životnu bitku.

Vera Ivković
Youtube/Screenshot 

Njihove smrti utjecale su na Verino zdravlje, pa je doživjela dva moždana udara. Nakon toga smještena je u starački dom u Rumi gdje je i preminula na današnji dan 2012. godine.

U staračkom domu bila je omiljena, a ostali su se trudili pružiti joj utjehu.

Vera Ivković
Youtube/Screenshot 

'Ona je ranije imala taj divni osmijeh, toliko se voljela smijati. Stalno smo jedna drugu zasmijavale. Jednom smo se i pred Titom usred pjesme tako zasmijale. I sad pokušavam iz nje izvući osmijeh. Uspijem, nakratko, ali onda se ponovno povuče u sebe, krenu joj suze i samo doziva Maju', ispričala je svojedobno Verina prijateljica Anđelka.