Tema broj jedan na srpskoj estradi već tjednima je razvod Harisa i Meline Džinović koji su odlučili staviti točku na ljubavdugu 22 godine.

Iako svakim danom u javnost cure nove informacije oko ovog para, Haris je sada prvi put otkrio je kumovalo krahu njihovog braka.

Haris Džinović i Melina Džinović.jpg
Nemanja Nikolić/Kurir, Dragana Udovičić/Kurir 

'Ona zna razlog, ona je napustila mene, nisam ja nju. Ja ne znam ništa, uglavnom prevareni muž zadnji sazna', tim je riječima za In MagazinHaris Džinović prekinuo medijsku šutnju i prvi put progovorio o razlogu kraha braka s 30 godina mlađom modnom kreatoricom Melinom.

'Kažu ljudi da je razvod poslije smrti najteža stvar. Ja bih to malo demantirao', rekao je Haris, pa otkrio što misli pod tim. 'Pa fino, ako se tebi ne sviđa biti sa mnom, neću ni ja s tobom', zaključio je kratko.

Ipak, kako i sam tvrdi, bračni brodolom nije ga slomio.

Haris i Melina Džinović
Vladimir Šporčić/Kurir 

'Inače bih sjedio u kući, tugovao, ne bih pjevao, ne bih išao po koncertima, ne bih radio, ne bih se smijao...', kaže. U ovom trenutku, poput svakog oca, Haris najviše razmišlja o djeci.

'Oni su poprilično veliki, nije im to lako palo.'

Podsjetimo, Haris je Melinu upoznao 2003. godine. Nakon što ju je ugledao u jednom kafiću u rodnom Sarajevu, nije se smirio dok nije dobio njen broj telefona.