Mladi slavuj s Korčule Petar Šegedin - Pijero gostovao je u Special Happy Showu. Slušateljima Happy FM-a je otkrio kako izgleda suradnja s Tončijem Huljićem, tko mu je osmislio umjetničko ime, ali i najavio zanimljivu suradnju - pjesmu u kombinaciji s pobjednikom Dore, Baby Lasagnom. Radi karijere je Pijero čak ostavio djevojku Luciju kojoj je posvetio svoju prvu pjesmu.

'Tata mi pjeva, mama mi pjeva, baka, djed, rođak… Svi pjevaju u obitelji, samo sam nastavio njihovim koracima', ovako je mladi glazbenik Pijero opisao svoj put.

Petar Šegedin
Happy FM 

Osim obitelji, za uspješne glazbene početke najzahvalniji je mentoru Tončiju Huljiću kojega je upoznao u talent showu u kojem je nastupao.

'On mi je odmah rekao 'Pjevat ćeš na 'Melodijama hrvatskog Jadrana', kao radit će sa mnom. Mislim vjerovao sam u to relativno, ali nisam baš bio skroz siguran, ali iz emisije u emisiju, snimanja u snimanje, jednostavno to prijateljstvo i na neki način i ljubav je postajala sve veća i veća i našli smo se u tom području glazbe i počeli surađivati… Tonči je jedna fantastična osoba, prejednostavna, u jako malo riječi ti sve kaže.'

Petar Šegedin
Happy FM 

Slušateljima Happy FM-a je otkrio kako je došlo do umjetničkog imena Pijero i s njima podijelio anegdotu.

'Jednog dana zove mene Tonči i kaže - Petre mislim da bi bilo pametno da osmisliš neko treće ime, kao znaš ljudi će reći bili smo na koncertu Petra, e sada kojega? Šegedina, Dragojevića ili Graše npr… Aj smisli nešto i javi mi se kroz par dana ako smisliš… Ja njega zovem sutradan i govorim - Tonči smislio sam. Bilo mu je čudno što sam ga tako brzo nazvao, rekao sam mu - Pijero! Pijero, Pijero, Pijero - pa zvuči mi fantastično, pa ovo je super, kako si se toga sjetio? Tko se toga sjetio? Ja kažem - ja. On se na to našalio i rekao ti hoćeš reći da sam ja glup, a ti pametan - to mi je bila najjača njegova izjava od cijele naše suradnje… Sjetio sam se jer su me tako zvali u srednjoj školi, a i sjetio sam se Ivice Percla i pjesme 'Stari pjer'. Kao ono to je bila mlada duša u starom tijelu, a ja sam stara duša u mladom tijelu.'

Petar Šegedin
Happy FM 

Pjesmom 'Da me malo srića stigne' osvojio je srca publike, ali i djevojku Luciju. Napisao sam joj - Ti se meni sviđaš, a ja tebi? I upalilo je…Dogovorili se za kavu, ja ponio gitaru…

Najavio je i vrlo zanimljivu suradnju.

'Prije Melodija će vjerojatno biti neka pjesma, a na Melodijama će biti feat. s Baby Lasagnom koji je pobijedio na Dori i kojem čestitam.' 'Kako je došlo do te suradnje?', upitao je voditelj Elvis Mehičić.

'Pa evo iskreno ni ja ne znam… Jednostavno nevjerojatno, nespojivi spoj, ali sigurno da će to Tonči Huljić riješiti u nekom svom štihu i da će to biti jako dobro.'

Petar Šegedin
Happy FM 

Za sebe Pijero kaže da je tradicionalno odgojen, pošten i častan 'čovik' - koji idealan život zamišlja:

'Uz more, s gitarom, da imam brod i mogu loviti ribu. A što se tiče pjesme - Ukrcao sam se u taj brod i jednostavno želim raditi na tome da se zabavna glazba ne izgubi', zaključio je.

Mladi glazbenik je bez problema prihvatio izazov koji mu je u prošloj emisiji zadao Alen Nižetić. Ispod pogledajte kako je reagirala djevojka kada joj je Pijero rekao da je ostavlja radi karijere: