Gost radijskog showa 'Beautiful Day' bio je Baby Lasagna, koji je s pjesmom 'Rim Tim Tagi Dim' osvojio čak 247 bodova publike, odnosno više nego svi ostali kandidati zajedno i tako postao najuvjerljiviji pobjednik Dore.

A zašto je uopće bio rezerva nitko mu nije objasnio, no preko noći je postao favorit i to van granica države. Ovogodišnji Eurosong bit će održan u švedskom Malmöu, a nakon njegove trijumfalne pobjede, ispred Hrvatske je na kladionicama samo Ukrajina. Baby Lasagna je s drugog mjesta ‘skinuo’ susjede Talijane koji su se, čini se, uplašili konkurencije i pri glasovanju mu nisu dali niti jedan bod. Slušateljima bravo! radija je otkrio kako je došlo do snimanja spota koji je danas dosegao čak milijun pregleda, te hoće li tako biti izgledati i u Švedskoj, kao i kada kreću pripreme.

Baby Lasagna
Gordan Svilar/bravo 

Iako se njegova pobjeda naslućivala, priželjkivala i osjećala u zraku Baby Lasagna se do kraja kaže nije opuštao.

'Trebalo se dokazati, osim toga bilo je pitanje hoće li se ljudima svidjeti to što smo pripremili… Stvarno nisam znao do zadnjeg časa, pogotovo kada sam vidio neke nastupe i čuo neke izvođače kako pjevaju brate mili…Osim toga, ne znaš kako bodovi funkcioniraju, pa sve dok nisu prozvali ime i rekli 200 i koliko bodova…247. Rekli su mi da je to najuvjerljivija pobjeda na Dori…', kazao je Lasagna, a na pitanje: 'Jesu li mu objasnili zašto je bio rezerva?', kazao je: 'Ne, ništa nisu rekli, ma ni ne trebaju…'

Baby Lasagna
Marko Prpić/Pixsell 

Iako mu susjedi Talijani nisu dali niti jedan bod, o njima ima samo riječi hvale.

'Angelina Mango s pjesmom 'La noia' - meni je to predobra stvar, tu je spojila trep talijanski, ma fantastično, meni je to baš stvarčina, kužim zašto je tako visoko na kladionicama… Nije mi čudno što mi nisu dali niti jedan bod, mislim da su se prepali konkurencije. Razočaran sam jer sam fan te pjesme i još smo si blizu...' iskren je bio glazbenik.

Nakon njegove trijumfalne pobjede na Dori, ispred Hrvatske je na kladionicama samo Ukrajina. Marko Purišić je otkrio boji li se da će ga slava promijeniti.

'Ne da se baš bojim, bojim je kriva riječ, ali brinem o tome da se to ne dogodi', kazao je pa odgovorio na pitanje: 'Je li obitelj igra tu ulogu da ga drži na zemlji?'. 'Pa do sada nije bilo potrebe da me drže na zemlji, ali ako dođe do toga mislim da hoće, pogotovo zaručnica', izjavio je.

Elizabeta Ružić i Baby Lasagna
Srećko Niketić/Pixsell 

Pobjedu je posvetio obitelju za koju ističe da mu je na prvom mjestu u životu. Zaručnica Elizabeta Ružić je Baby Lasagni velika podrška. Otkrio je da je s njom fenomenalno raditi, jer je smirena, a inače je zaslužna za sve vizualno u Baby Lasagni, pa tako i za pobjednički spot.

'Spot je radio moj budući punac i moja zaručnica, on je snimao, ona je montirala, režirala, sve što nije držanje kamere. Bilo je fenomenalno, najteže nam je bilo naći kravu koja ima mlijeka…Zvali smo jedno 6, 7 ljudi, onda jedan kaže zovi drugoga itd… Tako smo čuli da neki lik u selu pored ima kravu, nismo mogli doći do njega, nego smo došli u selo autom, naletjeli na prvog čovjeka i rekli da smo čuli da netko ovdje ima krave, on je rekao - Imam ja kravu. Ča moremo mi doći nešto snimiti? - Da, da dođite… Došli smo tamo, pomuzli kravu, rekli hvala, popili čašu vina i otišli…', nasmijao je sve glazbenik.

Baby Lasagna
Gordan Svilar/bravo 

'Hoćeš li na Eurosongu biti odjeven kao u spotu?', pitala ga je voditeljica. ' Neću, onaj outfit je preobičan, dobar, ali mislim da Eurosong traži nešto posebno. Danas je spot na YouTubeu dosegao milijun pregleda', zaključio je vidno zadovoljan.

Ispred Baby Lasagne su samo dva, tri dana odmora, a onda kreću pripreme za veliki nastup u Švedskoj:

'Sutra se vraćam doma. Doslovno se mora odmah, odmah, odmah, krenuti. Do 10.3. treba biti isplaniran cijeli nastup, neće biti isti kao što ste vidjeli, mijenjat ćemo. Ne samo da treba biti gotov, treba ga snimiti, poslati Eurosongu, tako da nema odmora, ali bolje to nego da mi je dosadno…'

Njegovi sugrađani iz Umaga ne mogu sakriti sreću. Na društvenim mrežama potvrđuju kako je pobjeda na Dori otišla u ruke marljivom, skromnom, dobro odgojenom i pristojnom glazbeniku, kojem, čini se organiziraju i doček.

A za kraj gostovanja, Marko se još jednom svima zahvalio na podršci, obećao vratiti na omiljeni radio i svima poručio:

'Baby Lasagna nema nikakvo značenje, samo sam htio nešto što zvuči apsurdno, smislio sam ga u Novigradu na rivi dok sam se šetao, samo eto tako zvuči fora i smiješno, sad je to to, zbog toga što tako zvuči svi i pitaju od kuda to ime.. Tata je mislio da se zovem Baby Njoki…', zaključio je.