Velika balkanska zvijezda Zdravko Čolić bio je, a i danas je, jedan od najvećih zavodnika na estradi. Inače, Zdravko je već 23 godine u skladnom braku sa suprugom Aleksandrom s kojom ima dvije kćeri Unu i Laru, međutim ranije su za njim ludjele brojne poznate dame, a među njima je i jedna glumica.

Pjevač je o svojoj nekadašnjoj ljubavi - glumici Jasni Orneli Beri, rijetko govorio u javnosti. Njih dvoje su se u Sarajevu mladi zaljubili jedno u drugo, a detalje njihovog odnosa svojedobno je otkrila i sama Jasna.

'Uvijek će dio mog srca biti rezerviran za njega', rekla je Jasna u jednoj emisiji i objasnila:

'Prvi put nakon rata sreli smo se u Beogradu, bio je to jako dirljiv susret koji nikad neću zaboraviti. On je fascinantna ličnost i svoju karizmu uspješno održava i danas. Prije svega je dobar čovjek. Čola mi je posvetio pjesmu 'Noć mi te duguje', koju je sam napisao. Ne mogu reći da smo mi hodali ili bili u vezi. To je poseban odnos, koji i danas traje. To je i dalje ljubav koju ne možete pomilovati i držati za ruku. Zdravko će ostati uvijek svačiji i ničiji', istaknula je zagonetno Jasna.

Inače, Jasna je gumila u filmovima 'Na putu', 'Grbavica', 'Nafaka', ali i u 'U zemlji krvi i meda' koji je režirala Angelina Jolie.