Čuvena pjevačica Vera Matović uživa u dugogodišnjem skladnom braku s harmonikašem Ratimirom kojeg je upoznala na nevjerojatan način. Iako najprije nije vjerovala da će se zaljubiti u njega, sudbina je učinila svoje.

'Nas harmonikaši traže, njima treba pjevačica. I mene je moj harmonikaš našao', ispričala je Vera svojedobno ističući da je ona u to vrijeme nastupala sa svojim bratom.

Vera Matović
DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR 

'Moj brat i ja smo radili i on je došao u našu grupu. Naravno, brat i sestra su imali svoj bakšiš. Tad sam bila Ostojić. Budući da je to bila jedna kuća, on je nosio taj bakšiš doma. I tad je moj sadašnji muž pitao mog brata zašto meni ne da pola zarade da kupim haljine, cipele, čarape… Od tada je moj brat počeo meni davati dio napojnica koje smo dobivali', rekla je Vera.

Ratomir i Vera Matović
Aleksandar Jovanović/Kurir 

Pjevačicu je osvojio upravo takvim sitnicama i pažnjom, a da su privrženost, poštovanje i ljubav njegovali još od samih početaka svjedoči jedna stara obiteljska uspomena. U jeku popularnosti, uz supruga i kćer pjevačica se ponosno smiješila s naslovnice jednog od tada najtiražnijih magazina 'Nada', a imajući u vidu da obitelj ne eksponira javno, ovakva fotografija prava je rijetkost. Vera je priznala da nije mogla ni zamisliti da će se udati baš za njega.

Vera Matović sa suprugom i kćeri
Magazin 'Nada' 

'Nisam ja vjerovala da ću se udati za njega, ali kroz to druženje mi se svidio. On je moj najveći životni oslonac, nema drugog. Ja sam u trećem mjesecu trudnoće otišla u Australiju. Kad si s osobom koju voliš, ništa nije teško. Strahovali smo se za djecu, morala sam da ići raditi po Njemačkoj za vrijeme bombardiranja. Rekla sam 'Kupi djecu i slike i u Čačak', kad i tamo isto. Tad više nije išao sa mnom, bilo mi je jako teško kad smo bili razdvojeni', rekla je ona jednom prilikom.

Vera Matović
Youtube/Screenshot, Kurir TV 

Inače, iako mnogi s estrade žive u velebnim vilama s bazenima, kupuju po nekoliko stanova na najskupljim lokacijama, kuća pjevačice Vere Matović na Dedinju, u neposrednoj blizini 'Kuće cveća' slovi za najljepšu i najprestižniju.

Vera je godinama naporno radila i ulagala u antikvitete, izuzetne stilske komade i umjetničke slike najboljih autora kojima je opremila svoj dom u najelitnijem dijelu Beograda čija se vrijednost procjenjuje na četiri milijuna eura.