Jelena Jovičić jedna je od najpopularnijih srpskih glumica novije generacije koja je proteklih godina igrala u serijama 'Zakopane tajne', 'Radio Mileva', 'Igra sudbine', 'Tajna vinove loze'...

Uz to već dugo nastupa u Kazalištu na Terazijama gdje je stalna članica od 2002. godine, a publika ju je imala priliku gledati u predstavama 'Lutka sa naslovne strane', 'Briljantin', 'Viktor Viktorija', 'Mamma Mia!', 'Inside Out', 'Na slovo na slovo' i mnogim, mnogim drugim.Malo je poznato da se ona, još prije nego što je upisala Fakultet dramskih umjetnosti, imala priliku pojaviti u kultnom filmu srpske kinematografije – 'Crna mačka, beli mačor' Emira Kusturice, kao i kako je uopće završila u njemu.

Naime, Jelena je bila zaposlena u jednom butiku, kad je privukla pažnju Emirovog suradnika.

'Našminkali su me, ubacili u neku prikolicu i rekli: 'Akcija!' Tako se dogodilo da s Kusturicom provedem čitavih šest mjeseci snimajući film 'Crna mačka, beli mačor' i da zahvaljujući tom genijalnom redatelju 'magistriram' glumu i prije nego što sam se na nagovor Sergeja Trifunovića i Ivana Bekjareva upisala na Akademiju', prisetila se Jelena Jovičić.

Emir Kusturica
Story 

Glumica je tom prilikom ispričala i da je bila članica benda 'Džez, ba!' s kojim je nastupala po beogradskim klubovima i da je još od srednjoškolskih dana radila, iako se njen otac protivio tome.

'U srednjoj školi sam iz dosade, a i da bih zaradila neki pristojan džeparac, radila kao konobarica u jednom kafiću. Na taj potez odlučila sam se svojevoljno, iako nije bilo realne potrebe da radim, osim što sam željela od ranog djetinjstva razvijati osjećaj odgovornosti', ispričala je ona.

'Sjećam se da mi je tata tada rekao: 'Koliko zarađuješ? Dat ću ti dvostruko samo se više nemoj baviti konobarenjem'. Poslije toga zaposlila sam se u butiku gdje sam spremala ispite u pauzi između posluživanja kupaca.'

Jelena je danas, inače, majka dvoje djece, a iza sebe ima dva braka.

'Nema te sile, te osobe, tog posla i tog novca koji mogu nadomjestiti ljubav između roditelja i njihove djece. To je Bog tako napravio, da i onaj tko u Boga ne vjeruje, to i osjeća i zna. E, sad, pošto to znamo, treba poredati prioritete. Dakle, prvo djeca i obitelj, dom i u domu ljubav i poštovanje, pa onda sve ostalo, potpuno nebitno kojim redoslijedom, kako kome odgovara', napisala je glumica jednom prilikom na Instagramu uz fotografiju svog sina i kćeri.