Slavna pjevačica Indira Radić jedna je od najslušanijih glazbenih zvijezda u regiji. Može se pohvaliti brojnim hitovima, velikim koncertima i popularnošću koja ne jenjava desetljećima.

Popularna folkerica rođena je od oca Živka i majke Rose, u malom mjestu u blizini Doboja u Bosni i Hercegovini, a 2004. i 2005. godine, zahvaljujući hitu 'Lopov' i albumu 'Zmaj' bila je najtiražnija glazbena zvijezda u Srbiji.

Indira Radić
Dragana Udovičić/Kurir 

'Otac, koji je bio zakleti komunist do smrti, dao mi je ime Indira u čast indijske premijerke Indire Gandhi, čijim je političkim angažmanom bio fasciniran. To je bilo u vrijeme velike i lijepe Juge, kada se nije gledalo tko je koje nacionalnosti, vjeroispovijesti. Bili smo svi jako složni, a roditelji su me još tada naučili tradicionalnim vrijednostima života: 'Poštuj svakoga da bi bio i sam poštovan'', istaknula je pjevačica.

'Zbog imena Indira često sam se susretala s neugodnim vjerskim i šovinističkim opaskama. Stoga su moji suradnici imali želju da pjesmom kažu tko sam! Poanta pjesme nije dio 'Srpkinja je mene majka rodila', već 'Sve da volim ona me učila'. Iako sam po nacionalnosti Srpkinja, ujedno sam i netko tko je odrastao u Bosni. Bila sam okružena muslimanima, katolicima i pravoslavcima. Naučena sam da ljude ne dijelim prema nacionalnosti', zaključila je Indira Radić.

Indira Radić
Antonio Ahel/ATAImage/Pixsell 

Podsjetimo, pjevačica je svojevremeno radila kao medicinska sestra u jednoj zagrebačkoj bolnici, a tog iskustva se rado prisjeća.