TikTokerica, harmonikašica i nekadašnja natjecateljica 'Zvezda Granda', Stela Rade, trebala je za Advent nastupiti u Svetom Ivanu Zelini, ali joj je nastup otkazan sat prije nego što je trebala izaći na pozornicu.

O svemu se oglasio organizator koncerta, Marijo Pošta, a glazbenica je na društvenim mrežama prenijela njegovo priopćenje u cijelosti.

'Temeljem Ugovora o pružanju ugostiteljskih usluga na Adventu 2023./2024. bio sam ovlašten organizirati između ostalih ugostiteljskih usluga i nastup dva izvođača, po svojem izboru i o svojem trošku. Dakle, prema dogovoru s Turističkom zajednicom kao organizator sam imao pravo dovesti o vlastitom trošku dva izvođača te prve koje sam angažirao bili su Full Time band dok je drugi izbor pao na Stelu Rade', započeo je pa nastavio:

'Dva sata prije početka nastupa Stele Rade iznenada sam zaprimio Izjavu o raskidu Ugovora s obrazloženjem da sam prekršio odredbe, iako u samom ugovoru, a niti u izjavi o raskidu nije jasno navedeno koje bi to odredbe uopće bile. Kad sam tražio pojašnjenje od direktorice Turističke zajednice grada Sveti Ivan Zelina, ista mi je navela kao razlog to što je Stela Rade nastupala u ' Zvezdama Granda' te da ju smatra turbo folk pjevačicom.

Napomenuo je kako se direktorica ponašala neprofesionalno te je sama isključila struju kako Rade ne bi imala priliku zapjevati.

'Stela Rade bila je moj izbor iz razloga što je nastupala i na adventu u Zagrebu, ima bogat repertoar pjesama koje izvodi na svojim nastupima te je izrazito profesionalna i stvara odličnu atmosferu, koja i priliči aktualnom dobu godine.

Direktorica Turističke zajednice ne samo da je odlučila spriječiti nastup Stele Rade već je nastavila onemogućavati i ostalu ponudu Adventa na način da je sabotirala rad klizališta i onemogućila meni kao ugostitelju daljnji rad na Adventu. Naime, sat vremena prije nego li je nastup trebao biti održan, sama gospođa iskopčala je struju na cijelom Adventu te obavijestila policiju u slučaju da pokušam održati nastup Stele Rade. Ujedno je i u narednim danima onemogućila rad ugostiteljskog dijela na adventu i bilo kakvo održavanje manifestacija koje su do tada bile organizirane u sklopu Adventa. Kako nisam želio stvarati daljnje nemire i nepotrebno dizati tenzije odustao sam od pokušaja da održimo nastup i završetak Adventa koji su građani grada Zeline toliko željeli', piše u objavi.

Podsjetimo, pevačica se prije tri godine natjecala u 'Zvezdama Granda', ali je odlučila napustit show jer nije htjela potpisati ugovor s ovom produkcijom.