Riječ 'starleta' sinonim je za djevojku koja želi biti zvijezda te nastoji ostvariti karijeru u industriji zabave. One se ne oslanjaju na talent ili ozbiljan rad u svojoj profesiji, već svoj novac ulažu u izgled kako bi bile zapažene i privlačne. Sudjelovanjem u reality formatima, burnim privatnim životima koji privlači pažnju medija, sastavni su dio života svake starlete.

Izraz 'starleta' prvi put se počeo koristiti u Hollywoodu 1930-ih kako bi se opisao sličan fenomen, odnosno mlade žene koje su na takav način pokušale postati filmske zvijezde. Kasnije se, zahvaljujući razvoju masovnih medija, počeo koristiti i za druge djelatnosti pa se danas često veže uz žene koje pokušavaju steći slavu nastupima u reality emisijama.

Soraja Vučelić

Soraja Vučelić ima 36 godina i karijeru starlete gradila je u Srbiji. Njena majka Anka je porijeklom iz Bara u Crnoj Gori, a konzervativni roditelji nisu mogli oprostit Ankinu vanbračnu trudnoću zbog čega je otišla roditi u Knin. Sorajin otac je rodom iz Knina.

Soraja
Instagram 

Naime, ona je odrasla bez oca, a majka je nije mogla uzdržavati zbog čega je djetinjstvo provela u hraniteljskoj obitelji i u Domu za nezbrinutu djecu. Majka ju je redovno posjećivala, a po završetku osnovne škole njih dvije su prešle živjeti kod Sarinog tetka. Anka je ubrzo preminula, otkazali su joj bubrezi, a brigu o starleti preuzela je rodbina.

Starleta se od 19. godine bavi manekenstvom, a popularnost je stekla 2011. godine kada je sudjelovala u reality showu 'Big Brother'. Osvojila je peto mjesto i počela se pojavljivati u brojnim spotovima, a 2013. godine ponovno je ušla u već spomenuti show.

Soraja Vučelić
Instagram 

Ona je 2011. godine pobijedila u finalu regionalnog izbora za Playboy zečicu te se pojavila u srpskom, hrvatskom, crnogorskom, makedonskom i južnoafričkom izdanju Playboy časopisa.

Kao natjecateljica u Big Brotheru imala je samo operirane grudi, no danas izgleda potpuno drugačije, a mnogi bi se složili da izgleda kao da nije s ove planete.

Soraja Vučelić
Ivana Ivanović/PIXSELL 

Mediji su je spajali s brazilskim nogometašem Neymarom, ali je on demantirao takve navode. Također, povezivali su je s nogometašima Stefanom Babovićem, Sinišom Mihajlovićem, bivšim natjecateljem Big Brothera, Nikolom Nemešovićem i Ivanom Pripuzom, bogatim nasljednikom iz Hrvatske.

Soraja već neko vrijeme boravi u hrvatskoj metropoli, zato što joj je u Srbiju zabranjen ulazak. Naime, u ljeto 2018. zabranjen joj je ulazak u skladu sa Zakonom o strancima na temelju kojeg se ulazak u zemlju može zabraniti stranim državljanima u cilju zaštite javnog poretka ili sigurnosti Srbije i njenih građana. Tajni spisak je pušten u javnost, a na njemu se nalaze i druge starlete koje su sudjelovale u raznim reality emisijama.

Soraja Vučelić u 6. mjesecu trudnoće
Privatna arhiva/Kurir 

Nije precizirano zašto je Soraji zabranjen ulazak u Srbiju, no tamošnji mediji su tvrdili da su razlog sumnjive veze koje ona i druge djevojke imaju s kriminalnim miljeom. Već neko vrijeme ljubi tajanstvenog poduzetnika, a u veljači ove godine na svijet je donijela sina Kana.

Iva Grgurić

Iva Grgurić je hrvatska starleta i natjecateljica kontroverznog srpskog showa 'Zadruga'. Ona je sudjelovala u trećoj sezoni i pobijedila. Rođena je 1993. godine u Osijeku, a nakon pobjede u Zadruzi preselila se u Beograd zbog poslovnih angažmana.

Prije nego je u ušla u spomenuti reality show, ljubila je Marinka Zovka, sina bosanskohercegovačkog biznismena Ivice Zovka. Ujedno je i nasljednik očeve firme te je već neko vrijeme poznat domaćoj javnosti.

Iva Grgurić
Instagram 

U Zadruzi, Iva je govorila kako joj Marinko nedostaje zato što su oni prekinuli kada je ona odlučila ući u srpski show. Plakala je i nadala se pomirbi, no Zovko je odlučio zaprositi Sanju Jašku pa je vrlo brzo zaboravio na Ivu.

Iva Grgurić i Marinko Zovko bili su ljubavni par
Facebook 

Starleta je otkrila u relityju da je bila 'u vezi' s hrvatskim biznismenom Marijanom Šarićem koji jeod nje stariji čak 40 godina. Prema njenim riječima, živjela je u 'zlatnom kavezu' i nije mu mogla pobjeći. Ispričala je kako je iznajmila njegov stan na Maksimiru, a on je dolazio često i punio joj frižider.

Naime, javnost se zgrozila njenim priznanjem. Na početku joj je Šarić pomagao da se snađe u gradu u kome nikoga ne poznaje, a potom joj je kupovao hranu i poklone. Iva je govorila da je na to gledala samo kao dobročinstvo te ga je upoznala i sa svojom majkom i očuhom. Prestala je plaćati stanarinu, a Šarić je nastavio da joj pomaže. Biznismen joj je, prema njenim riječima, postavio ultimatum rekavši da u životu ništa nije besplatno te joj ponudio da ostane njegova štićenica, ali naravno da mora biti u vezi s njim.

Iva Grgurić i Marijan Šarić
Facebook, Youtube/Screenshot 

Na njeno pitanje šta će se dogoditi ako ga odbije, on je navodno odgovorio da će je izbaciti iz stana. Pošto nije imala gdje živjeti i nije dovoljno zarađivala da bi se uzdržavala, Grgurić je pristala na njegovu ponudu.

Javnosti nikad nije otkrila kakve je usluge pružala, ali je nekoliko puta ponovila da nisu imali seksualne odnose, jer je on osoba koja boluje od multiple skleroze i zbog toga je nepokretan.

Ipak, rekla je da ju je psihički zlostavljao te da je postavio kamere u njen stan, pratio njene pozive i branio joj da se viđa s drugim muškarcima. Sve je to, prema njenim riječima, trajalo oko godinu ipol dana, a izbavio ju je, sada već bivši dečko Marinko Zovko.

Iva Grgurić i Nemanja Petošević
Instagram 

Nakon što je napustila 'zlatni kavez', kako je sama govorila, Iva se zaposlila u jednoj osiguravajućoj kući i povremeno se bavila manekenstvom.

Iva Grgurić i Nemanja Petošević
Instagram 

Odmah nakon njene ispovijest, reagirao je i Marijan Šarić koji je najavio tužbu zbog klevete protiv Ive Grgurić. On je produkciji realityja poslao pismo u kome se navodi da je sve što je Iva izjavila notorna laž te da nikada od nje ništa nije tražio, ali da joj je pomogao. Inače, Iva već neko vrijeme ljubi srpskog biznismena Nemanju Petoševića s kojim planira uploviti u bračnu luku.