Sinoćnja epizoda nove sezone sociološkog eksperimenta 'Brak na prvu' počela je vjenčanjem Renate i Josipa, a dok su slavili red je došao i na nove supružnike. Buduća mladenka, medicinska sestra Ana otkrila je kako joj nedostaje vremena da bi se posvetila vezama. Još nije uspjela doznati što je to prava ljubav, a smatra za sebe da je dosta zatvorena jer kod kuće nikad nije bila prioritet zbog mlađeg brata s teškoćama u razvoju.

Ne želi sažaljenje ili da netko pomisli da je slaba jer je svjesna svega. Eksperti smatraju da je Ana draga i senzibilna te misle da joj treba snažan muškarac koji će joj biti oslonac i zbog toga su je spojili s Alenom jer vjeruje da će prepoznati njezinu unutarnju ljepotu.

Ana i Alen
RTL 

'Kao idealnu partnericu želim nekoga tko nije ni iznad ni ispod mene, nego da smo na istoj razini kako bismo mogli nastaviti dalje i vjerujem da onda dvoje ljudi može osvojiti svijet', rekao je Alen i nastavio: 'Fizički izgled mi je bitan, a od ostalog da imam simbiozu s tom osobom.'

Ana je bila jako uzbuđena prije vjenčanja i malo je zaplakala dok ju je kuma bodrila. Alen je došao nervozan pred matičarku, a dok je hodala prema njemu, Ana je primijetila da je visok i crn, što joj se svidjelo. 'Vjerujem da je ovo početak lijepe ljubavne priče', rekao je Alen, a Ana dodala: 'Nemam visoko postavljenu letvicu za ljubav. Dan po dan pa ćemo vidjeti. Prvo da se upoznamo pa kako bude.' Kad je ugledao Anu, Alen je doživio šok jer nije očekivao takav profil djevojke s obzirom na ono što je rekao stručnjacima. 'Uvijek nešto zamišljamo, a drugo nam se ostvari', komentirao je, a Ana je primijetila da je nervozan te ju je razočaralo što nije preuzeo nikakvu inicijativu.

Ana i Alen
RTL 

'Moramo vidjeti što će se dogoditi zato što ne bih naglio s nekakvim komentarima jer uvijek kad kažem nešto unaprijed, pokaže se suprotno', rekao je Alen dok je Anin prvi dojam bio odličan i bila je zadovoljna. Zatim je došao red i na njihovo zajedničko fotografiranje, kad je Ana doznala da je njemu rođendan. Oboje su priznali kako im je bilo malo čudno tijekom fotografiranja, ali zaključili su da je to normalno zato što se uopće ne poznaju, a na fotografijama bi trebali izgledati blisko.

Ana i Alen
RTL 

Otplesali su i prvi ples - nelagodu su pokušali riješiti razgovorom, no nisu znali o čemu bi konkretno pričali, što su primijetili i gosti. 'Ne djeluje mi opušteno, nego jako suzdržano', rekla je mladenka za supruga, a isto je mislila i za njegovu mamu. 'Alen je bio više s mamom nego gostima', rekla je Anina prijateljica dok su Alen i njegova mama razgovarali koliko je lijep prostor za svadbu te kako je on ekspertima rekao drugo. 'Baš me zanima zbog čega su nas spojili', rekao je mami koja je zaključila da se početna kemija između njezina sina i Ane nije dogodila dok se Anina prijateljica nada da će Alenu eksperiment pomoći da dublje vidi čovjekove vrijednosti i ne bude površan.

Ana i Alen
RTL 

Ni gledateljima nije sjelo njegovo ponašanje, a osobito reakcija nakon što je ugledao Anu. Na društvenim mrežama na njegov su se račun nizali samo negativni komentari.

'Užasna reakcija, nekulturan mamin sin', 'Iskreno se nadam da će mu bar biti neugodno kad ovo vidi', 'Prepotentan i pun sebe kao i njegova mama', 'Mamin sin', 'Alene, spusti se na zemlju', 'Umišljenko', 'Ana je super cura i on nije za nju', glasili su samo neki od njih.