'DVA PUTA JE PRESTAO DISATI NA MOJIM RUKAMA': Bivša djevojka glumčevog brata iznijela potresne detalje tragedije

Iznijela je potresne detalje nakon njegove smrti.

Privatna arhiva/Kurir

Smrt Vladimira Koje, brata popularnog glumca Nikole Koje, koji je nastradao na hipodromu u 59. godini kad ga je udario konj potresla je sve. Njegova bivša djevojka Sanja Dabović nazočila je nemilom događaju. Iako je izbjegavala o nesreći pričati za medije, u konačnici je posljednje trenutke i život s Vladimirom podijelila s javnošću.

Antonio Ahel/Pixsell 

'Jako je teško ponovno proći kroz sve, zato sam i bježela od medija. Tog dana smo krenuli na trening. Vladimir ga je držao. Konj je ušao na stazu i u jednom trenutku čovjek je pao sa životinje. Krenula sam vidjeti je li dobro. Konj je trčao toliko brzo da ja ni na trkama nisam vidjela takvo nešto. Kojo je stajao s desne strane ulaza na stazu. Taj dio nije pregledan, zapravo poprilično je opasan jer se ne održava kako treba. Iako mi je konj išao u susret mene je zaobišao. Pobjegao je lijevo ka izlazu jer konji traže put do štale, to im je poznato mjesto i nikada namjerno neće zgaziti čovjeka. Međutim, od raslinja konj nije vidio Koju koji je krenuo ka stazi da bi ga zaustavio i da bi vidio što se događa', prepričava tragediju i nastavlja:

Privatna arhiva/Kurir 

'Okrenula sam se za konjem i izgovorila samo B od riječi 'bježi'... Nažalost, konj je pokupio Vladu, udario ga u grudi i bacio visoko. Digao ga je sa zemlje i Kojo je pao svom svojom težinom jer je bio ogroman čovjek i srcem i tijelom... Pao je na rizlu koja se nalazi ispred staze. Pritrčala sam, okrenula ga na lijevi bok. Krvario je iz nosa i usta i teško je disao. Ljudi su donijeli vode, izvadila sam mu jezik. Dotrčao je njegov sin Velimir. Nas dvoje smo ga održavali u životu dok nije stigla hitna pomoć. Dva puta nam je prestao disati na rukama. Dalje znate i sami, bio je u komi devet dana. Glava mu je bila u redu, ali konj mu je polomio sedam rebara i probušio oba plućna krila', kroz suze priča Sanja.

Priznaje i da joj je Vlado jako značio u životu.

Privatna arhiva/Kurir 

'On je pola mog poslovnog života držao u svojim rukama. Svemu me je naučio: životu, strpljenju, trenerskom poslu, jahanju. Pet godina smo bili zajedno. To je pet najljepših godina mog života, mladosti. Rastali smo se zbog razlike u godinama, ali smo nastavili raditi zajedno i jedno drugom biti najveća podrška. Imali smo lijep odnos i ista zanimanja. Sličnih smo stavova, načela, uvijek me je usmjeravao kako se trebam ponašati, gledao je kako me naučiti i zaštiti od svijeta. On je bio miran po prirodi, a ja nemirna. Imali smo vezu za pamćenje. Iza njega je ostalo devet konja i brojni uspjesi. Bio je veliki humanitarac. Posljednja želja mu je bila kupiti konja koji će se zvati Kalači i to nam je posljednja uspomena na njega', kaže ona.

Sanji je teško boraviti na hipodromu bez Vlade.

Društvene mreže 

'Mnogo je teško kada ulazite svaki dan u prostor gdje ste s nekim proveli trinaest godina života, s kim se čujete deset puta dnevno, kada imate svoju sigurnu kuću, osobu od povjerenja, nekoga tko vam je bio više od svega. Teško je bez oslonca i podrške i teško je kada vidite da se nekome nešto dogodi pa i da nije vaš, a pogotovo kada vas je neko oblikovao. Ja sam jako mlada primljena u njihovu štalu kada sam imala 21 godinu. Sve što sam ja to je napravio Vlado. On je čovjek koji je želio pomoći, prenijeti svoje znanje', završava Sanja.