SVAĐA TEREZE KESOVIJE I SRPSKE PJEVAČICE 'TRESLA' JE BIVŠU DRŽAVU: Posvađale se zbog pjesme, a optužbe su samo pljuštale

Tereza Kesovija i Olivera Katarina posvađale su se zbog pjesme 'Đelem, đelem'.

Youtube

Sinoć je predstavljen redizajn legendarnog albuma 'Vatra' srpske pjevačice Lepe Lukić, a događanje nije, između ostalih, propustila ni Tereza Kesovija.

Slaven Branislav Babić/Pixsell 

Tereza je pozirala s prijateljicom i kolegicom Lepom Lukić te se moglo primijetiti da dive imaju zaista odličan odnos. No, mi smo vas ovaj put odlučili podsjetiti na Terezinu svađu sa srpskom glumicom i pjevačicom Oliverom Katarinom o kojoj je brujala cijela bivša država.

Slavna glumica i pjevačica raskošne ljepote bila je među najpopularnijim u Jugoslaviji, a dok su je muškarci obožavali, žene su joj zavidjele.

Youtube/Screenshot 

U više navrata mediji su pisali o sukobu Olivere Katarine (Olivere Vučo) i domaće pjevačice Tereze Kesovije, a sama Olivera je jednom prilikom otkrila da je razlog razdora bila pjesma 'Đelem, đelem'.

'Na moje veliko razočaranje Tereza Kesovija došla je do teksta i cijele ideje da se 'Đelem, đelem' prepjeva. I snimila je verziju na francuskom jeziku. Bila sam jako ljuta', rekla je ona svojevremeno, dok je Plavi vjesnik u veljači 1968. godine prenio njenu izjavu:

Tereza Kesovija - Je l'aime, je l'aime  YouTube

'Bila sam uvrijeđena ne zato što je Tereza snimila 'Đelem, đelem' već zato što je pokušala moju pjesmu sinkronizirati za francusko tržište. Prikupljajući romske pjesme, uložila sam veliki trud i htjela sam, kao i svi pjevači, ekskluzivnost.'

Naime, na dan premijere Katarinine pjesme, Terezina produkcija kuća izdala je Kesovijinu ploču s kompozicijom 'Đelem, đelem' na francuskom jeziku.

Olivera Katarina - Đelem, đelem  YouTube

'Šta sam mogla napraviti nego da kompoziciju otpjevam na romskom jeziku', rekla je Olivera Katarina, a zatim zapjevala 'Đelem, đelem ' i na francuskom.