VRELE SCENE U KADI S KSENIJOM PAJIĆ PAMTE SVI: Nestala je sa scene prije 30 godina, ovako danas izgleda

Glumica Dragana Mrkić ostavila je značajan trag u kinematografiji bivše države.

Youtube/Screenshot

Dragana Mrkić osvojila je publiku nakon što je odigrala zapažene uloge u brojnim kultnim ostvarenjima.

U njenom glumačkom radu ostale su upamćene, između ostalog, eksplicitne scene koje je snimala. Vrhunac popularnosti stekla je u filmu 'Oficir s ružom', gdje je tumačila lik Ljiljane.

Youtube/Screenshot 

Čuveni film 'Oficir s ružom' režisera Dejana Šorka, premijerno je prikazan 1987. godine na pulskom festivalu gdje je Šorak dobio Zlatnu arenu za najbolji scenarij, a najbolja muška uloga pripala je Žarku Lauševiću. Ovaj film doživio je veliki uspjeh, ne samo u Jugoslaviji, nego i šire, a umjerene erotske scene i zanimljiv zaplet dočarali su Laušević, Ksenija Pajić i Dragana Mrkić.

Youtube/Screenshot 

Radnja filma vezuje se za 1945. godinu, kada neposredno nakon Drugog svjetskog rata u Zagreb dolazi partizanski oficir Petar, kojeg u filmu glumi Žarko, sa svojom zaručnicom Ljiljanom koju je glumila Dragana, i zajedno počinju živjeti kao podstanari kod Matilde, koju je glumila Ksenija. Petar se zaljubljuje u Kseniju s kojom počinje strastvenu vezu, nakon odlaska njegove zaručnice Ljiljane iz Zagreba. Naziv filma izveden je iz scene u kojoj Petar donosi dvije ruže, po jednu za Ljiljanu i Matildu.

Troje glumaca koji su odigrali glavne uloge u ovom ostvarenju uživali su ogromnu popularnost. Žarko Laušević se nakon mnogo godina ponovno vratio glumi i opet ga imamo priliku gledati na filmskom platnu. Ksenija Pajić povremeno igra u kazalištu, ali o najmlađoj članici ove glumačke ekipe, Dragani Mrkić, se veoma malo zna.

Youtube/Screenshot 

Dragana Mrkić igrala je u kultnim jugoslavenskim filmovima 'Iskušavanje đavola', 'Pogled s Eiffelovog tornja', 'Gledaj me', 'Gnjurac', 'Umjetni raj', 'Gorski vijenac', seriji 'Složna braća', ali poznavatelji jugoslavenske kinematografije je najviše pamte kao lijepu crnku iz filma 'Oficir s ružom', gdje je debitirala.

U jednom intervjuu je čuvenu scenu iz filma, kad se Ljiljana i Matilda kupaju zajedno u kadi, nazvala 'nježnom, čistom i nevinom'.

'Scenu u kojoj se Ksenija i ja kupamo u kadi snimili smo u jednom stanu u Zagrebu. Pamtim da je na setu bilo mnogo smijeha i da smo scenu doživjeli potpuno normalno i opušteno. Kao jednu od bitnih karakteristika istaknula bih i ožiljak koji su mi zalijepili, jer mlada partizanka koju sam igrala morala je biti bar jednom ranjena. Veoma mi je bio smiješan taj ožiljak', rekla je jednom prilikom glumica.

Youtube/Screenshot 

Danas Dragana živi u Beogradu, režira predstave, predaje u školi glume i povremeno glumi u kazalištu.