Jednom se o njoj pojavila strašna vijest: Evo gdje je danas pjevačica koju je nakon naglog nestanka zamijenila Pokos

Bila je pjevačica Srebrnih krila s kojima je na Eurosongu u Dublinu 1988. osvojila šesto mjesto.

Youtube/Screenshot

Čuvena pjesma 'Dečko, ajde oladi' grupe Poslednja igra leptira iz 1985. svima je dobro poznata, a iste godine kao gostujući vokal pojavila se i pjevačica Lidija Asanović.

Vrlo brzo je simpatičnu Zagrepčanku zapazila cijela država, a onda je dobila i stalni angažman u Srebrnim krilima u kojima je zamijenila Vladu Kalembera.

CMC TV/Screenshot 

S ovom grupom natjecala se i na Eurosongu 1988. u Dublinu gdje je s pjesmom 'Mangup' zauzela čak šesto mjesto. Iako su joj svi predviđali uspješnu glazbenu karijeru, Lidija je 1992. godine naprasno nestala i preselila se u Njemačku gdje se kasnije i udala. Jednom prilikom počela je kružiti i priča kako je Lidija nastradala u prometnoj nesreći, no ispostavilo se da te tvrdnje, srećom, nisu istinite.

Youtube/Screenshot 

Za medije se tada oglasila Lidijina sestra Violeta koja je demantirala priče o njenoj smrti i otkrila da pjevačica dugi niz godina živi u Münchenu, u braku je i nosi muževo prezime koje glasi Rush. Do prije nekog vremena bila je aktivna na društvenim mrežama koje je, ipak, odlučila izbrisati.

Facebook 

Lidiju je u Srebrnim krilima zamijenila Vlatka Pokos koja je uz uspješnu pjevačku karijeru gradila i onu voditeljsku.