Milena Dravić srela lopova koji joj je opljačkao stan: Reakcija pokojne glumice pokazala je kakva je ona zaista bila

Na današnji dan 2018. godine umrla je Milena Dravić.

Dragana Udovičić/Kurir

Milena Dravić rođena je 5. listopada 1940. godine na Dorćolu u Beogradu, a preminula je u 79. godini, 14. listopada 2018.

Umrla je dvije i pol godine poslije svoje najveće ljubavi, glumca Dragana Nikolića, a ostavili su, pored nezaboravnih uloga na filmu i u kazalištu, ljudska djela koja izazivaju poštovanje i divljenje.

DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR 

Mnogo je priča iz bogatog života legendarne glumice, a možda je manje poznato ili prepričavano da je Milena Dravić oprostila lopovu koji joj je opljačkao stan.

Naime, davne 1971. godine, dok je bila na generalnoj probi svoje prve predstave 'Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji', pokradene su joj sve dragocjenosti. Proba je bila prekinuta poslije hitnog poziva da siđe sa scene i odmah ode kući gdje je zatekla policiju i uplakanu majku.

Godinama kasnije, jednom prilikom u Kotoru, sjedila je u kafiću i, kako je ispričala, konobar je upitao može li za njen stol doći čovjek koji joj je davno u Beogradu 'počistio' stan.

Story 

Glumica se zbunila jer nije odmah shvatila da pod 'čiščenjem' misli na krađu, a stan su joj inače sređivale žene, nikad muškarci. Ipak, dozvolila je. Ljepuškasti muškarac joj se pridružio, pružio joj je ruku, sjeo prekoputa nje i otvorio dušu.

'Ja sam onaj koji vam je 1971. godine opljačkao stan. Odnio sam sve vrijedne stvari. Ja sam vas pokrao! Ja sam obični lopov, ali odslužio sam kaznu. Možete li mi oprostiti?', obratio se glumici, a ona je ostala u šoku.

Dugo ga je gledala u oči i prekinula tišinu jednom rječju: 'Opraštam'.

Profimedia 

Onda su nastavili razgovor, Milenu je zanimalo što radi u Kotoru, a on je pojasnio da se bavi poštenim poslom i ima obitelj.

Inače, ukrao joj je sav nakit i nagrade koji joj nisu nikad vraćene jer su rasprodane po mnogo nižim cijenama.