'Jedina sam vidjela Tomu na samrti': Poznata pjevačica otkrila kako su izgledali posljednji dani legendarnog Zdravkovića

Na današnji dan 1991. godine preminuo je Toma Zdravković.

Kurir TV

Na današnji dan prije 33 godine preminuo je Toma Zdravković, legendarni pjevač narodne glazbe. Njegova kolegica, pjevačica Vera Matović, estradna je umjetnica koja već 50 godina gradi uspješnu karijeru i ima veliki broj hitova, a jednom se prilikom dotaknula jedine neispričane priče o ovom glazbeniku koji je iza sebe ostavio neutješnu suprugu Gordanu.

Youtube/Screenshot 

Gordana Zdravković imala je želju da upravo Vera Matović ispriča priču o njemu. Međutim, iako je ispričana, ona se nije našla u knjizi '68 neispričanih priča' o Tomi Zdravkoviću.

Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL 

'Gocina je želja bila da to iznesem javno. Kada se trebala pisati knjiga o Tomi, pozvao me je jedan novinar i rekao mi je ovako: 'Vera, Tomina supruga Goca je poželjela ispričati priču o njemu i rekla je da posjetim Veru Matović'. Ja sam tom novinaru sve ispričala, ali evo i sad ću ponovno', započela je pjevačica.

DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR 

'Toma i ja smo 1991. godine bili na televiziji Studija B. Pozvao nas je Draško Aćimović u jednu emisiju i prije toga smo Toma i ja radili manje-više. To je bilo u svibnju te '91. godine. Družili smo se i pjevali, a Toma me je samo posmatrao. Nakon toga je krenuo svatko na svoju stranu, a ono što ja nisam znala je da je Toma nakon par dana završio u bolnici. Mjesec dana prije njegove smrti, negdje krajem kolovoza kad sam ponovno bila u Beogradu, moj suprug mi je rekao da je Toma teško bolestan i da je na VMA. Istog trenutka sam pojurila u bolnicu, a usput sam kupila dvije vrećice pune sitnica za pacijente i medicinske sestre', rekla je pjevačica.

'Kada sam ušla tamo prišla sam sestrama i tražila Tomu, one su mi rekle da pričekam jer je na dijalizi. Kada je došao, rekao mi je: 'Lutko moja, 'ajde uđi'. Ušla sam, a on je legao na krevet i nastavio: 'Pričali su mi i rekli su mi da si ti najbolja žena na estradi, ali zašto ti ja sada ovo govorim? Govorim ti jer sam ja tri mjeseca ovdje i nitko mi nije došao, a ti si prva', rekla je pjevačica.

Youtube/Screenshot 

'Nisam mogla vjerovati. To je on ispričao njegovoj supruzi Goci i zato je tražila da se to nađe u knjizi. Međutim, Draško Aćimović me pozove ponovno jer je izašla Tomina knjiga i ja pristanem doći zbog Tome. Kad sam stigla, uzela sam knjigu, ali nije bilo dijela o Veri Matović. Zašto? Čim nije bila iznesena istina, to mene više nije zanimalo', rekla je pjevačica.