Svoj najveći hit posvetio je Silvani Armenulić: Pjevaču su na sprovod došli svi osim vlastitog sina

Posljednje dane proveo je u mučnoj borbi s teškom bolešću.

Youtube/Screenshot

Zoran Kalezić bio je uvjeren da mu ljubav koju živi presudno pomaže u borbi protiv raka pluća. Iza sebe je ostavio operaciju, kemoterapije i zračenja. Međutim, njegovo srce ipak nije izdržalo, a preminuo je 4. siječnja 2023. u 73. godini, nakon teške borbe s rakom pluća.

Uz njega je do posljednjeg trenutka bila supruga Irena kojom se oženio kada je imao 67, a ona 53 godine. Do posljednjeg daha bio je optimist, vjerujući da će iz ove borbe izaći kao pobjednik.

Youtube/Screenshot 

'Kako se mogu osjećati? Borim se. Sada idem na kemoterapiju, u specijalnu kliniku za plućne bolesti 'Brezovik' u Nikšiću. Te kemoterapije su jedina nada čovjeku koji ima rak pluća, one mogu 'kupiti' dvije-tri godine života, a ja vjerujem u medicinu. Imao sam neku svoju viziju liječiti se tu gdje je moj narod. Jer ja sam narodni pjevač, umjetnik naroda. Ako trebam skončati, bolje da to bude ovdje, nego da skončam kao nečiji sluga u inozemstvu', rekao je Zoran svojedobno.

Bio je nerazdvojan s Tomom Zdravkovićem, a to prijateljstvo je na kraju okrunjeno i kumstvom. Kad je saznao za strašnu dijagnozu - karcinom pluća, istaknuo je kako osjeća da će se uskoro pridružiti prijatelju kojeg je beskrajno volio.

DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR 

'Kada sam polako krenuo na put ka mom kumu Tomi... Uskoro ćemo se sresti, ali imam još nešto napraviti dotad. Čekam koncert u Domu sindikata, da još jednom čujem note koje sve organe vraćaju na pravo mjesto. Imam potrebu još jednom vidjeti sve te ljude u publici', pričao je Kalezić u jednoj emisiji iskreno i kroz suze.

Nerazdvojna družina bili su Kalezić, Tozovac, Cune, Lepa Lukić, Mika Antić, Zoki Radmilović i, naravno, Silvana Armenulić. Svi su izgradili velike karijere, a među njima nikada nije bilo svađe ni zle krvi nego ih je spajala ljubav prema glazbi. Poput Tome, i Kaleziću je Silvana mnogo pomogla na početku karijere i od tada su postali veliki prijatelji. Cijenili su se i međusobno mnogo poštovali.

Youtube/Screenshot 

Svoj evergreen 'Jednoj ženi koje nema više' Zoran je posvetio baš ovoj dami koja je ostavila neizbrisiv trag u narodnoj glazbi. Pjevač je svojedobno naglasio da je pjesma nastala na veoma neobičan način.

Filip, sin pokojnog pjevača Zorana Kalezića, nije prisustvovao sprovodu svog oca. Iako je imao veliku želju oca ispratiti na vječni počinak, on za to nije bio u mogućnosti jer živi i radi u Americi.

'Vijest o smrti oca jako je pogodila Filipa. I pored ogromne želje da dođe na sprovod, on nije u mogućnosti. U Americi su sasvim drugačija pravila nego kod nas u smrtnim slučajevima. On živi u Chicagu. Zato će, čim mu se ukaže prilika, doći u Crnu Goru i otići ocu na grob. Sa svojim tatom bio je u stalnom kontaktu, bio mu je velika podrška u teškoj borbi s opakom bolešću koju je Zoran, nažalost, izgubio', rekao je izvor blizak obitelj Kalezić.

Jednoj ženi koje nema više - Zoran Kalezić  YouTube

'Nadam se ćeš sada naći svoj mir kod mog dobrog anđela. Hvala ti na svemu što si napravio za mene kao otac, a kao umjetnik ostao dostojan svome zvanju. Nikada obrukao glazbu i pjesmu niti sebe, nisi se dao pasjim sinovima do zadnjega dana. Gore si sada u sigurnim rukama. Počivaj u miru, tata', napisao je Filip na svom Facebook profilu.