Čuveni skladatelj tvrdi da je najveći hit na estradi otpjevala ona: Malotko zna da je bio namijenjen Lepoj Breni

Autorica ove pjesme je tragično preminula pjevačica za čije se ubojstvo teretilo njenog supruga.

Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

Dragan Aleksandrić, jedan od najuspješnijih skladatelja i aranžera narodnih pjesama i kola uz koje se i danas pjeva i pleše do zore, rekao je da je, prema njegovom mišljenju, posljednji hit u regiji pjesma 'Zlatnik' koju je 2008. godine otpjevala Tanja Savić.

'Posljednji hit je snimila Tanja Savić, pjesma 'Zlatnik'. To je snimio onaj Zoran Marjanović čija je žena Jelena ubijena u Borči. To je njegova pjesma, on je kompozitor', rekao je Aleksandrić u podcastu Sanje Ćulibrk 'Pričaonica'.

Inače, i Tanja Savić je jednom prilikom rekla da je, pored svih njenih pjesama, pjesma 'Zlatnik' ta koja ju je vinula u sam vrh estradnog neba.

''Zlatnik' je nekako napravio revoluciju, to sa sigurnošću mogu reći. Ta pjesma je postala evergreen', rekla je ona jednom prilikom za medije.

Antonio Ahel/Pixsell 

Međutim, ono što je manje poznato jest da je upravo tragično nastradala pjevačica i Zoranova supruga Jelena autorica ove pjesme.

Privatna arhiva/Kurir, Nebojša Mandić/Kurir 

Osim toga, malotko zna i da je Tanji ovu pjesmu ustupila kolegica i najveća diva na Balkanu, Lepa Bena. Saša Popović je jednom prilikom otkrio da je pjesmu 'Zlatnik' te 2008. godine najprije donio Breni.

Tanja Savić - Zlatnik  YouTube

''Zlatnik' kao tvoj najveći hit... Tu pjesmu sam donio Lepoj Breni i rekao sam: 'Breno, ovo je pjesma za tebe', ona je poslušala tu pjesmu i rekla: 'Sale, pjesma je prelijepa, ja bih tu pjesmu dala Tanji Savić', otkrio je jednom prilikom Popović.

Više fotografija Tanje Savić pogledajte u našoj galeriji.