Saša Lošić Loša uoči povratka Plavog orkestra na scenu: 'Radujem se...'

Na pomolu je novi album Plavog orkestra koji se ovog ljeta vraća na scenu.

Igor Kralj/Pixsell

Legendarni sarajevski bend Plavi orkestar, za mnoge najomiljeniji bend u regiji, vraća se na scenu! Prvi put nakon pet godina, Plavi Orkestar nastupit će 6. srpnja u Slavonskom Brodu, 3. kolovoza u Opatiji, 24. kolovoza u Splitu i 1. rujna u Vrsaru.

'Radujemo se povratku na pozornicu. Veliki je užitak praviti buku s ovim bendom. Spremamo i nove pjesme koje nose isključivo dobru energiju i pozitivnu atmosferu. Kod nas nema zaustavljanja, tek smo zapravo na početku', rekao je Saša Lošić Loša koji ove dane provodi u studiju snimajući nove pjesame koje su nastale za vrijeme njihove pauze.

promo 

Unatoč službeno najavljenim datumima povratka, nedavno su iznenadili zasviravši na Hvaru.

'Imali smo želju našu prvu probu poslije 5 godina napraviti na Hvaru, bez pompe, tiho, u jednom malom Domu kulture za koji nas vežu lijepe uspomene i u kojem zapravo počinjemo naš 'povratak u budućnost'.

Karijeru Plavog orkestra obilježili su veliki hitovi poput antologijskih pjesama: 'Suada', 'Kaja', 'Bolje biti pijan nego star', 'Sava tiho teče', 'Zelene su bile oči te', 'Ako su to samo bile laži', 'Odlazim' čija popularnost i prisutnost godinama ne jenjavaju.

promo 

Plavi orkestar osnovan je 1983. godine u Sarajevu u sklopu pokreta 'Novi primitivci' u kojem su bili i Zabranjeno pušenje, Elvis J. Kurtović i drugi kultni sarajevski glazbenici. Kritičari smatraju bend jednim od najvećih kulturnih fenomena osamdesetih i devedesetih godina, bliskim kako starijim tako i mlađim generacijama slušatelja.

Izdali su 8 albuma, koji su se ukupno prodali u tiražu od 5 milijuna primjeraka, a svijet su više puta obišli turnejama s ukupno više od 1.500 koncerata. Iako je Plavi orkestar imao više stanki u karijeri, mnogi obožavatelji nisu ih nikad zaboravili, a njihove pjesme su postali su vječni evergreene na ovim prostorima.

promo 

Za povratničku turneju u Hrvatskoj okupio ih producent Tomislav Kašljavić. Ulaznice su dostupne u sustavima Eventim.hr i Mojekarte.hr.