Borna Kotromanić o propalom braku i ljubavi: 'Ja sam bila ta koja daje'

Najosebujnije modno izdanje na crvenom tepihu ovogodišnjeg L'Adria Story Hall of Famea imala je bivša modna dizajnerica Borna Kotromanić.

Robert Gašpert

Najosebujnije modno izdanje na crvenom tepihu ovogodišnjeg L'Adria Story Hall of Famea prošetala je bivša modna dizajnerica Borna Kotromanić.

Nosila je pripijeni kombinezon u boji kože kojim je istaknula savršeno tijelo. Na jednom ramenu je imala crni ukras s dugim trakama koje su vijorile za njom, a sa sobom je ponijela list kojim je 'skrivala' strateška mjesta.

'Iz rajskog vrta, Adam se skriva', prokomentirala je svoje izdanje na društvenim mrežama, a nama je iznijela detalje svog looka.

'Ova modna kreacija je zajednička ideja mene i domaćeg umjetnika i dizajnera, Saše Šekoranje. Moja ideja je bila da se krene od kombinezona boje kože, a njegov doprinos su ove mašne koje podsjećaju na pariški chic. Cvijet je šećer na kraju koji se savršeno uklapa u ovu kombinaciju', kazala je Borna koja je otkrila da se ne osjeća neugodno zbog toga što joj se nadziru bradavice:

'Ja sam svoja i s obzirom na to da ja za sebe kažem da imam jedan integritet, nemam se čega sramiti. Volim istinu i transparentnost u svim aspektima života i to svojim likom i djelom zagovaram.'

Robert Gašpert 

Borna nam je otkrila kako se sa samopouzdanjem nije rodila već ga je stjecala radom na sebi.

'Imala sam tu sreću da sam od djetinjstva imala feedback da sam lijepa, u tijelu i u licu. Spoznaja da ste lijepi, pored raznih benefita, nosi i negativne strane. Neke prijateljice su možda bile ljubomorne, a ja se nisam uvijek osjećala vrijednom zbog toga ili sebe toliko voljela. S dubinskim radom na sebi spoznala sam da kao dijete nisam imala bezuvjetnu ljubav i morala sam se naučiti istinski zavoljeti iz dubine svoga bića. Onda mi je to dalo još veću snagu da u ovoj zrelijoj fazi života mogu zablistati u punini svoje autentičnosti. Ne samo izvanjske ljepote nego i blaga koje sam integrirala s vremenom u interakciji sa životom kroz obrazovanje. Sad je to jedan savršeni spoj', ispričala je.

Ova domaća fashion ikona je sa samo tri mjeseca bila odvojena od roditelja, a to što je majka nije dojila te nisu ostvarile bliskost, Borni je stvorilo traumu da mora zaslužiti ljubav. Na pitanje je li navedeno utjecalo i na njezin brak s lukom Rajićem koji je došao kraju 2004. godine, odgovorila je:

'Odrazilo se na sve moje bliske emotivne veze, u velikoj mjeri. Ja sam bila ta koja daje i nisam naučila adekvatno primati ili se nisam osjećala moćno i komforno u ulozi primatelja. Danas sam osvijestila da je istinska moć žene kad je opuštena i prima jer tada ona može biti otporna, zračiti i na najbolji način utjecati na svoju obitelj i širu okolinu.'

Više fotografija s događanja pogledajte u galeriji.