Nikolija Jovanović progovorila je o detaljima iz života od najranijeg djetinjstva pa do danas kada je već odrasla osoba i majka. Rođena je u Zagrebu, 'jer je baš tamo bio najbolji doktor', a njena majka Vesna Zmijanac, koja je veoma teško zatrudnjela, morala je mirovati osam mjeseci kako bi trudnoću do kraja iznijela.

Zašto je kći Vesne Zmijanac rođena u Zagrebu?
DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR 

'Tako da su ona i moj otac odlučili da se ja rodim u Zagrebu i tamo je ležala pred, koliko znam, rasprodane turneje u SAD-u, Australiji u tom trenutku', kaže Nikolija.

Iako je rođena u Zagrebu, kaže da je na beogradskom Vračaru odrasla i da je to njen zavičaj. Tamo je i dandanas, a ističe da je nekoć bila 'nježnica koja je tjerala inat'.

'Bila sam nježnica. Nekada sam znala tjerati inat, ali sad iz ove perspektive mi je jasno da je to samo dijete koje privlači pažnju roditelja, na ovaj ili na onaj način', govorila je Nikolija u emisiji 'Balkanskom ulicom'.

Roditelji su joj se u jednom trenutku razveli, a njoj je to jako teško palo.

'Mene je raznijelo. I onda uvijek sebi kažem ne budi razmažena, netko nema roditelje, kao Relja, on je ostao bez oca i sigurno mu je bilo puno teže nego meni, kao i mnogima, ali meni je teško palo. Sreća, na Vračaru su kupili nekretnine kako bi bili ulica ispod ulice i onda su mi uvijek govorili, bar ne moraš ići daleko. Ali da, utjecalo je na mene dosta, imam ogroman strah od napuštanja, nesigurnost, nepovjerenje u ljubav, u zajednicu generalno, i puno mi je trebalo rada na sebi da promijenim taj obrazac koji sam naučila, koji sam gledala. Da izađem iz tog okvira odrastanja i da ja probam napraviti drukčije', kaže Nikolija.