Toše Proeski bio je jedan od najomiljenijih pjevača u regiji, a ni 16 godina nakon smrti tuga za talentiranim Makedoncem ne jenjava.

Ekipa srpske emisije 'Blic dan' posjetila je rodno mjesto legendarnog pjevača, ali nije zatekla roditelje, te je porazgovarala s prvim susjedom.

Toše Proeski, Zabranjena ljubav
Youtube/Screenshot 

'Jako nam nedostaje, bio je super čovjek s velikim srcem. Pamtim ga kada je bio mali, a onda je odrastao u pravog, dobrog čovjeka. Vidio sam ga sedam sati prije nego što je poginuo, pričali smo skoro dva sata. Rekao mi je kako ima gostovanje na televiziji i da nakon toga ide za Zagreb. Preko telefona su javili njegovoj obitelji da je poginuo. Nismo mogli vjerovati i dalje ne vjerujemo... Roditelji su mu fizički istrošeni, nisu dobro. Cijeli narod, cijeli Balkan je tugovao', izjavio je susjed.

Toše Proeski
Story 

Legendarni pjevač Toše Proeski tragično je nastradao u prometnoj nesreći 2007. godine. Svoj posljednji intervju pjevač je dao samo nekoliko sati prije smrti.

Iako ga svi pamtimo po osmijehu i vedrom duhu, Toše je tog dana bio vidno neraspoložen i prvi put rekao da je umoran od popularnosti i da se teško nosi sa slavom. On je tada naveo kako bi se rado povukao iz javnosti, što je sve začudilo.