Pjevač narodne glazbe Šerif Konjević rođen je u mestu Sanica 26. travnja 1958. godine. Njegova glazbena karijera počela je sedamdesetih godina, a svoje prve pjesme snimio je sa samo 17 godina.

Njegova karijera kreće uzlaznom putanjom osamdesetih kad je krenula i njegova suradnja s čuvenim Novicom Uroševićem.

Nakon albuma 'Bijela vjenčanica' koji je bio među najprodavanijim u zemlji, Šerif postaje jedan od najpoznatijih pjevača u bivšoj državi.

'Zaradio sam puno novca zbog pjesme 'Bijela vjenčanica' koja je prodana u oko 850 tisuća tiraža. To je meni bilo neshvatljivo. Ali eto, kroz taj uspjeh sam dobio i financije pa kupio stan i auto', otkrio je on, pa dodao kako je na zidu svoje vile u Sarajevu gdje trenutno živi oslikao mural koji oponaša njegovu obiteljsku kuću u Sanici, u kojoj je, inače, odrastao.

Nastavio je suradnju s Uroševićem, zatim snima još dva albuma 'Kunem se u brata svoga' i 'Naći ću je po mirisu kose' koji su također postigli veliki uspjeh. Poznata je i Šerifova saradnja s 'Južnim vetrom' iz koje su ponovno nastali neki od najvećih hitova na regionalnoj estradi.

Kad je riječ o privatnom životu pjevača, nerado iznosi dalje o svojoj obitelji i sebi. Međutim, ono što je svima dobro poznato jest da je Šerif u dugogodišnjem braku sa suprugom Kanitom s kojom ima sina.

'Ja svoju ženu volim najviše na svijetu. Sve što imam ostavio sam njoj. Uvijek govorimo o nekim materijalnim stvarima, a sve što sam u životu stekao - njoj sam prepisao. Ona je to zaslužila', govorio je Konjević jednom prilikom.

'Volim ljude koji su konkretni i koji ništa u životu ne pričaju suvišno. Ne priča ništa suvišno, vodi računa o meni, o mom stylingu... Kroz život sam se naslušao raznih jezika, daj malo da uživamo', dodao je pjevač.