Iako se zbog isticanja bujnih atributa Jelena Karleuša često susreće s raznoraznim komentarima javnosti, pjevačica ne odustaje od svog omiljenog komada - korzeta. Jednom prilikom je otkrila da je upravo on zaslužan za njen izgled i uzak struk jer joj je pokazao vidne rezultate.

Jelena Karleuša
Instagram 

'Mnogi me godinama pitaju kako imam tako ravan i zategnut trbuh, izražene trbušne mišiće i mali obujam struka. Tajna je u stezniku koji nosim svaki dan, nekad i noću, često ispod odjeće', rekla je Jelena jednom prilikom i dodala:

Jelena Karleuša
Instagram 

'Redovitim nošenjem i 'treniranjem' vašeg struka ovim steznikom topite masne naslage i drastično smanjujete obujam struka, skupljate opuštene mišiće, smanjujete osjećaj gladi, popravljate držanje kralježnice. Preporučujem svakoj ženi, pogotovo onima koje se debljaju u dijelu trbuha, rodiljama i ženama koje treniraju. Imala sam tri carska reza, da, tri, rodila dvoje djece, operirala slijepo crevo (prednji zid trbuha mi je veoma oslabljen), ne vježbam i ovaj steznik mi je puno pomogao', poručila je pjevačica.

Jelena Karleuša
Instagram 

Da je sve to istina, dokazuju i mnogobrojne Jelenine fotografije u korzetima na kojima se može vidjeti da ih pjevačica nosi čak i kod kuće.

Iako danas gotovo svaka djevojka želi imati uzak struk i figuru u obliku pješčanog sata, postoje neke činjenice koje ukazuju na to da nošenje korzeta ili steznika i nije tako dobra opcija.

Jelena Karleuša
Instagram 

Uzrokuje pomjeranje organa

Steznici za struk imaju trenutni efekt za vitkiji izgled, ali također imaju tendenciju uništiti strukturu vašeg tijela iznutra. Stalno nošenje korzeta može dovesti do promjene ili pomjeranja trbušnih organa. Crijevo se može pomjeriti na dolje zbog pritiska koji vrši vaš steznik ili korzet.

Ne smanjuje masnoću na dulji rok

Ako ste mislili da se na taj način oslobađate sala i masti, prevarili ste se - masti se samo pomjeraju negdje drugdje.

Dovodi do dehidratacije i teškoća u disanju

Steznici za struk vam otežavaju disanje, a također se osjećate dehidrirano, posebno kada obavljate neke poslove ili vježbe.