Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'TRAŽILI SU ME DA BUDEM LJUBAVNICA': Jedina je Hrvatica koja je pobijedila na Eurosongu, evo zašto se povukla sa scene

Pjevačica Emilija Kokić, koja je tada bila u zadarskoj grupi Riva, 1989. godine odnijela je pobjedu na Eurosongu.

 Emilija Kokić Izvor: Story

Pjevačica Emilija Kokić, koja je tada bila u zadarskoj grupi Riva, 1989. godine odnijela je pobjedu na Eurosongu, ali za razliku od tog razdoblja, danas živi potpuno drukčije.

Natjecanje je tada održano u Švicarskoj jer je prethodne godine pobjedu na Eurosongu odnijela Celine Dion. Riva je tada osvojila 137 bodova s pjesmom 'Rock me'. Iako je tada bila u jeku popularnosti, u jednom trenutku je odlučila povući se sa scene.

 Emilija Kokić Izvor: Youtube/Screenshot

'Ja sam najviše ponosna na to što sam ostala normalna osoba. To je bilo veoma teško, sačuvati nekakve moralne vrijednosti i svoja uvjerenja', ispričala je Emilija Kokić jednom prilikom za RTL.

Svojevremeno je iskreno govorila o slavi i publicitetu koje je teško podnijela.

'Moguće da se zasićenje dogodilo jer je sve bilo intenzivno. Ni sad nisam neka planina od žene, ali sam tada završila s 48 kilograma na hitnoj s vitaminskim koktelima jer nisam stigla jesti. Jednostavno, stvari vas u tom showbusinessu melju i sad je samo pitanje koliko ste čvrst orah', priznala je pjevačica.

 Emilija Kokić Izvor: Story

Ipak, nedavno je u jednom intervjuu za Dnevnik.hr ispričala i koliko je ponosna na pobjedu koju su tada odnijeli.

'S obzirom na to da smo pobijedili i osvojili prvo mjesto, sumnjam da bih išta mijenjala, očito je to bio znak da je sve što smo radili i kako smo radili bilo apsolutno dobro i osmišljeno. Imali smo veliku sreću što smo imali pomoć sjajnih, vrhunskih profesionalaca koji su nam pomagali, od stajlinga, vizualnog identiteta do imidža koji smo imali kao bend. Mi smo tada već, prije 30 i nešto godina, izgledali vrlo avangardno i bili smo ispred svog vremena. Tako da je cijela ta priča i naša mladost, šarm i jedna slatka pjesma takvog tipa kakva je 'Rock Me' u kombinaciji s našom mladalačkom energijom zapravo rezultirala najboljim mogućim plasmanom', prisjetila se Emilija.

WINNER EUROVISION 1989 YUGOSLAVIA - RIVA - Rock Me
Izvor: YouTube

Ono što Emilija nije mogla shvatiti i prihvatiti je način na koji funkcionira estrada pa je i to bio vjerojatno jedan od razloga zašto se povukla sa scene.

'Meni je bio ponuđen jedan skandal, ali je to bilo prestrašno i nisam se mogla pronaći u tome. Trebala sam se pojaviti u novinama s pričom da sam nečija ljubavnica, ali ja to nisam htjela', otkrila je ona RTL-u jednom prilikom.

Povezane vijesti