Momčilo Bajagić Bajagaje jugoslavenski i srpski rock glazbenik. Od ranih ’80-ih, Bajaga je vođa grupe Bajaga i instruktori, jednog od najuspešnijih srpskih pop-rock bendova svih vremena. 

Glazbenu karijeru je započeo s 14 godina u bendu TNT, a karijera mu je krenula izuzetnim tokom kada se s 18 godina kao gitarist priključio bendu Riblja čorba.

Prvo je nastupao samo na nekim pjesmama tijekom koncerta; potom se pojavljuje kao koautor na nekim pjesmama, a ubrzo i kao kompletan autor i to s par hitova od kojih je najpoznatiji 'Kad hodaš'. Ukupno je s Čorbom snimio pet albuma.

Osim rada s bendom, Bajaga je radio i glazbu za film 'Ni na nebu, ni na zemlji' (poznati hit 'Moji su drugovi') — odakle potječe glazba koja je objavljena na Bajaginom solo albumu, kao i za TV seriju 'Otvorena vrata'. Ponovno snima 2003. godine glazbu za film — 'Profesionalac', prema drami Dušana Kovačevića.

Pošto je u međuvremenu napisao i pjesme koje nisu odgovarale senzibilitetu Riblje čorbe, odlučio je izdati ih na posebnom solo albumu.

Radi snimanja novog albuma skuplja iskusne glazbenike, a prijatelji ga nagovaraju da novi materijal odsvira na par koncerata.

Momčilo Bajagić Bajaga je visok 192 cm, a rođen je 19. veljače 1960. godine.