Aco Pejović prošao je tešku životnu dramu kad je njegova supruga Biljana bila na ivici smrti zbog pucanja aneurizme i izljeva krvi u mozgu.

Ova opasna bolest otkrivena je kad je pjevačeva supruga doživjela pad, pa su je sa simptomima potresa mozga dovezli u bolnicu. Tom prilikom, skener je pokazao da postoje dvije aneurizme, s tim što druga, srećom, nije pukla. Hitno je operirana, a zatim nekoliko dana bila pod jakim sedativima.

'Rekli su mi da od tisuću samo jedno preživi kad pukne aneurizma. Liječnik koji je vodio Biljanu na operaciju je zvao moju djecu da je vide jer bi to možda mogao biti posljednji put', rekao je Pejović tada.

Aco Pejović i supruga Biljana
Kurir/Ana Paunković 

Uz Acu su neprekidno bili njegovi prijatelji - te noći su, do pet sati ujutro, s njim bili Lepa Brena, Aca Lukas s tadašnjom suprugom Sonjom, Ana Bekuta, Milutin Mrkonjić... Jedan od prijatelja je tada novinarima rekao kako Acu ne ostavljaju ni na tren samog. Stalno je ponavljao da ako Biljana ne preživi, neće ni on.

Pejović je znao reći kako je sa suprugom zajedno odrastao, pa su mijenjali jedno drugo, podržavali se, sazrijevali. 'Tako smo, zajedno, postajali ljudi. Možda me je kombinacija njene ljubavi, moje glazbe i dosadašnjeg životnog iskustva, zapravo, izdefinirala kao čovjeka. Satkan sam od emocije, realnog života i nazivanja stvari pravim imenom', rekao je jednom prilikom.

Aco Pejović i supruga
DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR 

Kad se Biljana razboljela, i on se jednim dijelom osjećao krivim jer je zbog posla često izbivao od kuće, a sav teret je spao na suprugu. 'U dosadašnjem životu nisam imao težu situaciju od te, to je bio najgori trenutak u mom životu. Znao sam se zavući u sobu i iz sveg glasa vrištati i plakati da me Bilja ne ostavlja i molio Boga da se oporavi. Uz Božju i pomoć profesora Tasića', pričao je pjevač kasnije.

'Osjećao sam i potrebu biti sam sa klincima. Sjednem s njima, zagrlim ih i kažem: Možemo ostati bez mame, ali... ', nije završavao ovu rečenicu, očito gutajući suze.

Aco Pejović
Dragan Kadić/Kurir 

Biljana se, srećom, potpuno oporavila. 'I supruga i ja dosta smo se promijenili, na prvom mjestu korigirali smo odnos prema ljudima i poslu i potpuno drugačije sagledavamo stvari oko nas. Sve to što se njoj dogodilo prihvatili smo kao neku vrstu upozorenja da malo usporimo i promijenimo stil života', kaže pjevač koji sa suprugom ima tri kćeri.