Haris Džinovićje rođen 1951. godine u Sarajevu. U rodnom gradu je živio i školovao se, igrao nogomet i prvi put počeo nastupati.

Svira nekoliko instrumenata, ali se može reći da ga je gitara proslavila, naročito dok je sa grupom Sar e Roma nastupao po svim zemljama bivše Jugoslavije.

Haris Džinović
Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL 

Do 1992. godine živio je na relaciji Sarajevo – Beograd, a nakon toga je prvo odselio u Beč, odakle se 'otisnuo' na Azurnu obalu.

Jedno vrijeme je živio i radio u Cannesu i Saint-Tropezu, a nakon toga u Parizu je vodio restoran u kojem su se okupljali glazbenici iz cijelog svijeta.

Harisu su posebno bili dragi gosti iz bivše zemlje, a kako kaže, restoran je otvorio kako bi imao gdje uživati. Priznaje da mu vođenje financija nije išlo od ruke, jer je 'kuća častila' mnoge goste.

Krajem devedesetih je prodao restoran i vratio se u Beograd, te se ponovo posvetio glazbi, koncertima i publici koja je jedva čekala vidjeti ga ponovno na bini. Jedna od vjernih obožavateljica, zagrebačka studentica orijentalistike, porijeklom iz BiH, uspjela osvojiti srce 'vječitog neženje'.

Riječ je o Melini Galić koja mu je u ožujku 2004. godine rodila kćer Đinu. Godinu i pol dana kasnije, dobili su sina kojem su dali ime Kan.

Polovinom 2014. godine vjenčali su se na jahti 'Malteški sokol', a kumovi su im bili jedna od najbogatijih Hrvatica, Slavica Ecclestone, bivša supruga vlasnika Formule 1, Bernieja Ecclestonea, i biznismen Filip Zepter.

Haris Džinović
Antonio Ahel/ATA Images 

Intimnoj ceremoniji, osim kumova i njihove djece, prisustvovalo je dvadesetak bliskih prijatelja poznatog para. Nakon vjenčanja, ljetovanje su nastavili na Malti. Usprkos tome što je Haris poznati pjevač, a Melina modna dizajnerica čije su kreacije nosile Jennifer Lopez i Sharone Stone, oni se trude svoj privatni život čuvati za sebe.