Manekenku Tijanu Milošević mnogi pamte po brojnim reklamama koje je snimila, a bila je i zaštitno lice velikog broja časopisa. Nažalost, njen se život završio tragično.

Naime, preminula je 2011. u 30. godini života od sepse, nakon što se četiri dana borila za život.

'Tijana je bila veliki profesionalac, omiljena među kolegama, svi su voljeli s njom raditi. Proputovala je cijeli svijet, snimila više od 20 reklama u Srbiji, radila i u Engleskoj, Kini, a bila je i zaštitni znak Instituta za transfuziju krvi u akciji: 'Tvojih pet minuta, nečiji cijeli život', rekla je tada Mina, vlasnica modne agencije u kojoj je Tijana bila.

Tijana Milošević
Youtube/Screenshot 

Manekenka je otišla kod stomatologa poslije čega je dobila sepsu, a četiri dana nakon je preminula.

'Tijanu je bolio zub. Otišla je kod svog stomatologa koji joj je rekao da se ne usudi ići na intervenciju jer je bolovala od sistemskog lupusa i imala je ranice po ustima. Moja kći je potom otišla na Stomatološki fakultet gdje su joj popravili zub, a onda je sve krenulo naopako', ispričala je tada Tijanina majka Gordana kroz suze. Nakon popravke zuba, Tijana je dobila temperaturu, a potom je izgubila bitku.

Tijana Milošević
Youtube/Screenshot 

Za lijepom manekenkom ostao je sin koji je imao samo godinu dana, neutješni suprug i roditelji. Kako su mediji tada pisali, Tijana je bolovala od sistemskog lupusa i lako je moglo doći do infekcija zbog rana u ustima.

'Inspekcija je utvrdila da nijedan liječnik nije odgovoran za njenu smrt. Ona je, nakon što je dobila visoku temperaturu, suviše kasno zatražila medicinsku pomoć i, nažalost, spasa joj nije bilo', rečeno je iz Ministarstva zdravlja.