Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VRELE SCENE U KADI S KSENIJOM PAJIĆ PAMTE SVI: Nestala je sa scene prije 30 godina, ovako danas izgleda

Glumica Dragana Mrkić ostavila je značajan trag u kinematografiji bivše države.

 Dragana Mrkić, Žarko Laušević i Ksenija Pajić Izvor: Youtube/Screenshot

Dragana Mrkić osvojila je publiku nakon što je odigrala zapažene uloge u brojnim kultnim ostvarenjima.

U njenom glumačkom radu ostale su upamćene, između ostalog, eksplicitne scene koje je snimala. Vrhunac popularnosti stekla je u filmu 'Oficir s ružom', gdje je tumačila lik Ljiljane.

 Dragana Mrkić i Ksenija Pajić Izvor: Youtube/Screenshot

Čuveni film 'Oficir s ružom' režisera Dejana Šorka, premijerno je prikazan 1987. godine na pulskom festivalu gdje je Šorak dobio Zlatnu arenu za najbolji scenarij, a najbolja muška uloga pripala je Žarku Lauševiću. Ovaj film doživio je veliki uspjeh, ne samo u Jugoslaviji, nego i šire, a umjerene erotske scene i zanimljiv zaplet dočarali su Laušević, Ksenija Pajić i Dragana Mrkić.

 Dragana Mrkić Izvor: Youtube/Screenshot

Radnja filma vezuje se za 1945. godinu, kada neposredno nakon Drugog svjetskog rata u Zagreb dolazi partizanski oficir Petar, kojeg u filmu glumi Žarko, sa svojom zaručnicom Ljiljanom koju je glumila Dragana, i zajedno počinju živjeti kao podstanari kod Matilde, koju je glumila Ksenija. Petar se zaljubljuje u Kseniju s kojom počinje strastvenu vezu, nakon odlaska njegove zaručnice Ljiljane iz Zagreba. Naziv filma izveden je iz scene u kojoj Petar donosi dvije ruže, po jednu za Ljiljanu i Matildu.

Troje glumaca koji su odigrali glavne uloge u ovom ostvarenju uživali su ogromnu popularnost. Žarko Laušević se nakon mnogo godina ponovno vratio glumi i opet ga imamo priliku gledati na filmskom platnu. Ksenija Pajić povremeno igra u kazalištu, ali o najmlađoj članici ove glumačke ekipe, Dragani Mrkić, se veoma malo zna.

 Dragana Mrkić Izvor: Youtube/Screenshot

Dragana Mrkić igrala je u kultnim jugoslavenskim filmovima 'Iskušavanje đavola', 'Pogled s Eiffelovog tornja', 'Gledaj me', 'Gnjurac', 'Umjetni raj', 'Gorski vijenac', seriji 'Složna braća', ali poznavatelji jugoslavenske kinematografije je najviše pamte kao lijepu crnku iz filma 'Oficir s ružom', gdje je debitirala.

U jednom intervjuu je čuvenu scenu iz filma, kad se Ljiljana i Matilda kupaju zajedno u kadi, nazvala 'nježnom, čistom i nevinom'.

'Scenu u kojoj se Ksenija i ja kupamo u kadi snimili smo u jednom stanu u Zagrebu. Pamtim da je na setu bilo mnogo smijeha i da smo scenu doživjeli potpuno normalno i opušteno. Kao jednu od bitnih karakteristika istaknula bih i ožiljak koji su mi zalijepili, jer mlada partizanka koju sam igrala morala je biti bar jednom ranjena. Veoma mi je bio smiješan taj ožiljak', rekla je jednom prilikom glumica.

 Dragana Mrkić Izvor: Youtube/Screenshot

Danas Dragana živi u Beogradu, režira predstave, predaje u školi glume i povremeno glumi u kazalištu.

Povezane vijesti