Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO JE ISTINA O PORIJEKLU MAJKE NOVAKA ĐOKOVIĆA: Tenisačev djed stao na kraj nagađanjima, malotko zna ove detalje

Autor TOMISLAV PARLOV

Dijana Đoković po nacionalnosti je Hrvatica.

 Dijana Đoković Izvor: Profimedia

Majka Novaka Đokovića, Dijana glasi za skromnu i obiteljski nastrojenu ženu koja se pretjerano ne eksponira u javnosti i koliko joj to uspijeva, s obzirom da je majka najboljeg svjetskog tenisača, vodi sasvim jednostavan život brinući o svojoj djeci i unučićima.

Majka Novaka Đokovića, Dijana, porijeklom je iz Vinkovaca.

 Dijana Đoković Izvor: Profimedia

Njeni otac i majka su rođeni u Slavoniji, ali su se tijekom mladosti oboje preselili u Beograd, gdje su se vjenčali i gdje je rođena Novakova majka.

'Po nacionalnosti sam Hrvat i rođen sam u Vinkovcima. U istom mjestu je rođena i moja bivša supruga, Novakova baka. Tamo smo se i upoznali. Bili smo vojnici koji su došli služiti. Ja sam došao u Beograd, a ona je još išla u školu pa smo se kasnije vjenčali kada mi se pridružila. Tako se rodila Dijana, pa Sanda. Ja sam uvijek govorio da sam Jugoslaven ili Hrvat, nikad nisam bio Srbin. Dijana je rođena u Beogradu i tamo je odrasla', rekao je jednom prilikom Novakov djed Zdenko Žagar.

'Normalno je da će više biti naklonjen Srbima i nemam ništa protiv toga. Ne bi bolje prošao u životu ni da se predstavljao kao Hrvat. Ni to nitko ne bi prihvatio. Isto bi ga zvali. Prije nekoliko mjeseci javio mi se rođak koji živi u Vinkovcima da me pita gdje je rođena Dijana. Dakle, u Hrvatskoj se o tome raspravlja', dodao je Zdenko, koji već neko vrijeme nije u kontaktu s kćeri jer su se on i njena majka razdvojili.

 Dijana i Novak Đoković Izvor: Profimedia

'Dijana me je okrivila za razvod i to mi ne može oprostiti. Vjerujem da je za razvod uvijek potrebno dvoje. Koliko je muškarac kriv, toliko je i žena. Međutim, moja kći to nije mogla shvatiti. i potpuno se udaljila od mene', otkrio je.

Povezane vijesti