Splitska pjevačica Jelena Rozga ima 57 kilograma, a kako je jednom prilikom izjavila, zbog problema sa štitnom žlijezdom ne može se udebljati.

Jeleni je 2006. godine otkrivena hipertireoza, a prije četiri godine i tahikardija. Pjevačica tvrdi da zbog svog zdravstvenog stanja već godinama ima istu kilažu.

Jelena Rozga na MAC-u 2023. u Beogradu
DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR 

'Moji problemi sa štitnom žlijezdom ne daju mi da se udebljam ni pola kilograma, ali ima i do genetike i do toga što živim pored mora. Štitna žlijezda ponekad me baš zeza, ali generalno se dobro osjećam. Ne dam se ja, samo osmijeh na lice i pozitiva', priča pjevačica i dodaje:

'Sada je najvažnije da se što manje uzrujavam, i zbog srca i zbog štitnjače. U prethodnih nekoliko godina sve koncerte sam otpjevala bez problema zahvaljujući terapiji i disciplini. I dalje skoro dva sata mogu pjevati i plesati sa svojom publikom.

Najbolji trening za pjevačicu su njeni nastupi.

'Na pozornici provedem nekoliko sati pjevajući i plešući, i to je odličan način da se ostane 'fit' i bude u dobroj kondiciji. Kada je počela pandemija koronavirusa, morala sam prestati trenirati i to je bio šok za moje tijelo. Zbog toga mi je, dok sam bila u izolaciji, proradila i štitna žlijezda. Onda mi je trener rekao da počnem vježbati kod kuće, što mi je bilo i korisno i potrebno.

'Pazim što jedem, iako sam veliki gurman. Trudim se da hrana koju unosim bude lagana i zdrava. Jedem više puta dnevno, ali u manjim količinama, zato što to odgovara mom organizmu. Nekada sebi dam oduška i opustim se. Volim mediteransku hranu, laganiju prehranu, koja sadrži dosta voća, povrća i ribe. Zimi obožavam jesti pečene kestene, objašnjava Rozga koja kaže da je umjerenost sve što je potrebno.

Kako izgleda jelovnik Jelene Rozge:

Doručak: Omlet sa bjelanjcima, maslinama i mladim sirom

Ručak: Juha, meso, salata

Večera: Riba i povrće

Savjet: Budite umjereni u svemu